Ξεκινά η διαδικασία για τη δημιουργία λιμανιού στο Σίγρι Μυτίληνης

Ξεκινά η διαδικασία για τη δημιουργία λιμανιού στο Σίγρι Μυτίληνης

Την πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για δράσεις λιμενικών υποδομών, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής, στο πλαίσιο της οποίας θα υποβληθεί το έργο «Λιμένας Σιγρίου».

Ειδικότερα, με την υπογραφή της πρόσκλησης δίνεται πλέον η δυνατότητα στην περιφέρεια να προκηρύξει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τον διαγωνισμό για το έργο του λιμένα Σιγρίου.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο κ. Γιακαλής τόνισε πως πλέον ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός έργου που αποτελεί πάγιο αίτημα ετών των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Σιγρίου. «Ένα πραγματικά πολύπαθο έργο, βαίνει πλέον προς την αρχή του τέλους του και με την ολοκλήρωσή του θα δώσει επιτέλους τις αναπτυξιακές προοπτικές που απαιτούνται στην περιοχή αυτή του νησιού της Λέσβου» ανέφερε ο περιφερειάρχης και συμπλήρωσε:

«Η υλοποίηση του έργου του λιμένα του Σιγρίου, σε συνδυασμό με την υλοποίηση του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου, αναμένεται να αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα στις συγκοινωνίες μας, αλλά και στη ακτοπλοϊκή διασύνδεση του νησιού. Για την κατασκευή του έργου, θα χρειαστούν 16 μήνες και θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν για αυτήν τη σημαντική εξέλιξη».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο