current views are: 1

12 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση14:13

Στιγμές πανικού στα Χανιά μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου (Βίντεο και φωτό)

Στους δρόμους πετάχτηκαν οι πολίτες στα Χανιά από την ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή σε όλη την περιφερειακή ενότητα.

Δημοσίευση 14:13’
αρθρο-newpost

Στους δρόμους πετάχτηκαν οι πολίτες στα Χανιά από την ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή σε όλη την περιφερειακή ενότητα.

Σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχεται σταδιακά η περιοχή των Χανίων μετά το ισχυρό χτύπημα του εγκέλαδου μετά τις 4 το μεσημέρι.

Από την ισχυρή σεισμική δόνηση, που έγινε αισθητή σε όλη την περιφερειακή ενότητα, οι κάτοικοι πετάχτηκαν στους δρόμους.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά το χτύπημα του εγκέλαδου άρχισαν να χτυπούν οι συναγερμοί σε καταστήματα και επιχειρήσεις, ενώ όσοι βρισκόταν μέσα σε αυτά βγήκαν στο δρόμο.

Σύμφωνα με το flashnews, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ατυχήματα, τραυματισμούς ή σοβαρές ζημιές, ωστόσο προέκυψαν προβλήματα σε κάποια  εγκαταλελειμμένα σπίτια. Στην πόλη των Χανίων έχουν αναφερθεί πτώσεις από πέτρες σε παλιά σπίτια στην παλιά πόλη, καθώς και ρωγμές κυρίως σε παλιές κατοικίες.

Από τον σεισμό μάλιστα κατέρρευσε η μισή οροφή ενός ερειπωμένου σπιτιού στην οδό Σειραδάκη στην Αμπεριά. 

Σε σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις έπεσαν από τα ράφια εμπορεύματα ενώ στον επαρχιακό δρόμο Χανιά – Θέρισο σημειώθηκε πτώση βράχων στο οδόστρωμα και στο σημείο σπεύδει όχημα της Πυροσβεστικής. Πτώση βράχου αναφέρθηκε και στον επαρχιακό δρόμο Παλαιόχωρα – Κουντούρα όπου ήδη βρίσκεται συνεργείο του τοπικού δήμου για να απομακρύνει τον βράχο.

Λόγω της κατάστασης, από τις 5 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ συνεδρίαζε το νομαρχιακό συντονιστικό όργανο εκτάκτων αναγκών , ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης έχει δοθεί εντολή σε όλους τους υπεύθυνους πολιτικής προστασίας των δήμων να αναφέρουν την κατάσταση που επικρατεί σε όλη την περιφέρεια τους και τυχόν προβλήματα.

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε ο σεισμός τα οχήματα της Πυροσβεστικής βγήκαν στους δρόμους, ενώ δόθηκε εντολή να ανοίξουν όλες οι αλυσίδες στην παλιά πόλη ώστε να διευκολύνεται η κίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Ως γνωστόν οι αλυσίδες έχουν τοποθετηθεί καθώς στην περιοχή απαγορεύεται η είσοδος οχημάτων όλο το χρόνο.

Ο σεισμός προκάλεσε ανησυχία και στους ξένους τουρίστες που βρίσκονται στα Χανιά και πολλοί ξενοδόχοι επικοινωνούσαν με τις αρχές προκειμένου να λάβουν πληροφορίες και οδηγίες.

Όπως έγινε γνωστό οι κάτοικοι και επιχειρηματίες που έχουν εντοπίσει τυχόν ρωγμές στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους καλούνται να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 28213 40100 προκειμένου να τις αναφέρουν ώστε να γίνει καταγραφή της κατάστασης.


σχετικα αρθρα