Σαράντα μετασεισμοί καταγράφηκαν στην Κρήτη από το Σάββατο το απόγευμα, οπότε σημειώθηκε η ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,2 Ρίχτερ. Ο υψηλότερος μετασεισμός ήταν μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 

Με απόφαση της Διεύθυνσης Δασών έκλεισε από το πρωί το φαράγγι της Σαμαριάς, προκειμένου να ελεγχθεί ο δρυμός σε όλο το μήκος της διαδρομής και κυρίως σε σημεία που από χθες αναφέρθηκαν πτώσεις βράχων.

Κλειστός είναι από το πρωί και ο επαρχιακός δρόμος, που οδηγεί στο Θέρισο σε όλο το μήκος του φαραγγιού, καθώς κρίθηκε σκόπιμο μετά την πτώση ενός μεγάλου βράχου να ελεγχθεί όλο το τμήμα της διαδρομής για να διαπιστωθεί αν υπάρχει κίνδυνος νέων κατολισθήσεων. Ο έλεγχος γίνεται σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων.

Από το πρωί ελέγχονται και οι σχολικές μονάδες των Χανίων, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί ζημιές, ενώ συστάθηκαν επιτροπές ανά δήμο, τα μέλων των οποίων θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε όλα τα δημόσια κτίρια.

Στην περιφερειακή ενότητα Χανίων έχουν αναφερθεί από πολίτες ρήγματα σε κυρίως παλιές οικίες. Οι αναφορές συγκεντρώνονται και θα ακολουθήσουν αυτοψίες από μηχανικούς.

TAGS