Ελεύθεροι αφέθηκαν με εντολή του εισαγγελέα και οι οκτώ κυνηγοί που κρατούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια μετά το θάνατο 53χρονου κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριόχοιρου στην Ανατολική Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής οι κυνηγοί, το πρωί του Σαββάτου όλη η ομάδα ξεκίνησε για κυνήγι αγριόχοιρου σε ορεινή έκταση στο χωριό Άνυδρο 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Στυλίδας.

Όπως είπαν, όταν αντιλήφθηκαν μια κίνηση από κοπάδι αγριόχοιρων, πολύ κοντά τους, μοιράστηκαν σε ομάδες στη συγκεκριμένη περιοχή πιάνοντας επίκαιρα σημεία και όταν το κοπάδι έφτασε ανάμεσά τους άρχισαν οι πυροβολισμοί.

Λίγο αργότερα, όταν συγκεντρώθηκαν στο σημείο που είχαν αφήσει τα αυτοκίνητα, διαπιστώθηκε η απουσία του 53χρονου. Άρχισαν να τον αναζητούν και αργότερα τον εντόπισαν νεκρό σε ένα σημείο κοντά στα αυτοκίνητα και ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία.

Ήδη διατάχθηκε βαλλιστική εξέταση των όπλων στα εργαστήρια της αστυνομίας αλλά όπως επισημαίνεται είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθεί από ποιο όπλο έφυγε το φονικό βόλι καθώς οι κυνηγοί στις καταθέσεις τους αναφέρουν ότι «για κάποια στιγμή 5 όπλα πυροβολούσαν συνεχώς για τα γουρούνια».