Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται σήμερα, Κυριακή και αύριο Δευτέρα, στον σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα», στο χώρο πολλαπλών χρήσεων, από τις 10.30 έως τις 19.00. 

Την πρωτοβουλία αυτή πήραν το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας & Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια, την Πρόληψη και Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», η εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) και το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο - Μπενάκειο ΕΕΣ» με την αρωγή του υπουργείου Μεταφορών.

Στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών σε αίμα για όσους το χρειάζονται και ειδικότερα για τους τραυματίες από τροχαία συμβάντα. 

Η εν λόγω δράση, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «εντάσσεται στη συνέχιση των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας 'Πάνος Μυλωνάς', με γνώμονα την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της προστασίας της ζωής στο δρόμο και το σεβασμό προς το συνάνθρωπό τους γενικότερα. Η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. συνδράμει την όλη προσπάθεια, επιδεικνύοντας το ανθρώπινο και υπεύθυνο εταιρικό της πρόσωπο στην κοινωνία μέσω πρωτοβουλιών, που στόχο έχουν να αφυπνίσουν τους πολίτες σε μια σειρά θεμάτων».