Οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή στο εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν μπορεί να αφορά την επερχόμενη αναμέτρηση, αλλά, το νωρίτερο, την επόμενη, τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας πως η αντίθετη εκδοχή δημιουργεί στους πολίτες εύλογη αμφιβολία και υπόνοιες για αθέμιτες σκοπιμότητες.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Free Sunday, επαναλαμβάνει πως θα είναι ξανά υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας, σημειώνοντας πως η Αθήνα χρειάζεται μια ευρύτατη πολιτική και κοινωνική συμμαχία ελευθερίας, δημιουργίας, ανεκτικότητας, αλληλεγγύης και ανάπτυξης.

Ερωτηθείς ειδικότερα εάν θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του από το πόσες και ποιες υποψηφιότητες θα υπάρξουν τελικά απαντά: «Η δική μου υποψηφιότητα είναι ανεξάρτητη και δεν επηρεάζεται ούτε από κομματικές επιλογές ούτε από προσωπικές στρατηγικές. Υπαγορεύεται από την ανάγκη να συνεχιστεί η πορεία εξόδου της πόλης από τη μιζέρια και την απομόνωση. Η Αθήνα πρέπει να έχει έναν αφοσιωμένο δήμαρχο και χρειάζεται σχέδιο».

Σε ερώτηση αν «ο κίνδυνος της Χρυσής Αυγής φέρνει σκλήρυνση της ατζέντας των εκλογών» για το Δήμο, αφού αναφέρει πως «δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε σε εκλογική αναμέτρηση τη Χρυσή Αυγή», προσθέτει: «Ούτε τότε ενδώσαμε, ούτε και τώρα θα παρασυρθούμε από την υποτιθέμενη ατζέντα της. Αν η Χρυσή Αυγή είχε ατζέντα, θα είχε στοιχειώδη παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αν εξαιρέσει κανείς το σόου των ναζιστικών χαιρετισμών του πρώτου μήνα, έκτοτε – κατά τα τελευταία 2,5 χρόνια – η τύχη της αγνοείται».