Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, για υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων από την ΔΟΥ Καρπάθου, και η δικογραφία έχει παραπεμφθεί στην ανακρίτρια Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης με αφορμή αναφορά που συντάχθηκε από την Οικονομική Επιθεώρηση Κρήτης σύμφωνα με την οποία παρατηρήθηκε έλλειμμα περίπου 88.000 ευρώ από τα ταμεία της Εφορίας Καρπάθου.

Ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση φέρονται δύο υπάλληλοι στους οποίους σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια Αντεισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση και άμεση συνέργεια στη πράξη αυτή.

Η δικογραφία της υπόθεσης έχει ήδη παραπεμφθεί στην ανακρίτρια Ρόδου, ενώπιον της οποίας αναμένεται το επόμενο διάστημα να βρεθούν και οι δύο εμπλεκόμενοι προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα τους καταλογίζονται.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια έκθεση της επιθεωρήτριας αναφέρεται η είσπραξη φόρων από άγνωστη εταιρεία με ακάλυπτες επιταγές οι οποίες συνολικά ανέρχονται σε ποσό περίπου 49.000 ευρώ, στοιχείο το οποίο περιλαμβάνεται στην δικογραφία και θα διερευνηθεί από την ανακρίτρια Ρόδου.