Κατά 9 χρόνια μείωσε στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου την πρωτόδικη ποινή των 12 ετών κάθειρξης που του είχε επιβληθεί, 27χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής ο οποίος, είχε συλληφθεί πριν από τρία χρόνια στην Κω μετά από καταδίωξη των αστυνομικών να κατέχει 32 γραμ. κοκαΐνης. 

Πρόκειται για τον Zace Kolent του Ismail ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2012 είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε κάθειρξη 12 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000, ενώ στην ίδια υπόθεση φέρονταν να εμπλέκεται και ο 57χρονος πατέρας του, τον οποίο το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε αθώο απαλλάσσοντας τον από κάθε κατηγορία. 

Τόσο στην πρώτη δίκη όσο και προχθές ο 27χρονος αλλά και ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Μανώλης Χατζηάμαλος επεσήμαναν πως ο κατηγορούμενος είναι άτομο εξαρτημένο και πως την κοκαΐνη την προόριζε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση. 

Τελικά το δικαστήριο αποδέχτηκε τον ισχυρισμό περί τοξικομανίας και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή. 
Η σύλληψη πατέρα και γιου έγινε μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεση τους αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω. Έτσι στις 21 Οκτωβρίου 2010 στις 12 το μεσημέρι οι δύο άνδρες επιβαίνοντας σε ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο, πήγαν στα γραφεία ταχυμεταφορικής εταιρείας προκειμένου να παραλάβουν ένα μικρό δέμα. 

Πράγματι ο 27χρονος μπήκε στο κτίριο και πήρε το πακέτο. Εκεί όμως βρίσκονταν και οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεση τους, και όταν επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο στον νεαρό Αλβανό εκείνος έριξε στο έδαφος το δέμα και μαζί με τον 57χρονο πατέρα του, τράπηκαν σε φυγή. Δεν πρόλαβαν ωστόσο να πάνε πολύ μακριά, αφού οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν. 

Όπως διαπιστώθηκε μέσα στο δέμα βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 32,9 γραμ. Επίσης κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, ένα βιβλιάριο καταθέσεων τράπεζας, ένα δελτίο κατάθεσης χρηματικού ποσού σε τράπεζα, και το επιβατικό αυτοκίνητο που ανήκει στον 27χρονο.