current views are: 1

14 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση13:06

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Ανακοινώθηκαν τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης μια μέρα πριν από την έναρξη της περιόδου διάθεσης. 

Δημοσίευση 13:06’
αρθρο-newpost

Ανακοινώθηκαν τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης μια μέρα πριν από την έναρξη της περιόδου διάθεσης. 

Ανακοινώθηκαν τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης μια μέρα πριν από την έναρξη της περιόδου διάθεσης.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών τα κριτήρια είναι διευρυμένα ώστε να δικαιούνται περισσότεροι πολίτες το επίδομα και έχουν ως εξής:

Εισοδηματικά κριτήρια:

– Άγαμοι έως 30.000 ευρώ (από 25.000 ευρώ),

-Έγγαμοι έως 40.000 ευρώ (από 35.000 ευρώ)

-Έγγαμοι με ένα παιδί έως 38.000 ευρώ

-Έγγαμοι με δύο παιδιά έως 41.000 ευρώ και με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-Μονογονεϊκή οικογένεια έως 43.000 ευρώ, όταν υπάρχει ένα παιδί και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο.

Περιουσιακά κριτήρια:

– Άγαμοι έως 200.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας (από 150.000 ευρώ),

– Έγγαμοι έως 300.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας (από 200.000 ευρώ),

– Το κριτήριο της κατοχής αυτοκινήτων, διευρύνεται ώστε να δικαιούνται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης όσοι κατέχουν αυτοκίνητο μέχρι 3.000cc, έναντι των 2.000cc που ίσχυε.

Επιπλέον το υπουργείο ανακοίνωσε και την αύξηση του ποσού επιδότησης ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης στα 0,35 ευρώ/λίτρο, από 0,28 ευρώ/λίτρο που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου με βάση τα διευρυμένα κριτήρια φέτος θα δικαιούνται περίπου 580.000 νοικοκυριά και θα είναι αυξημένο κατά 25% περίπου σε σχέση με πέρυσι.

Η τελική τιμή ανά λίτρο για όσους λάβουν το επίδομα θα «πέσει» κάτω από το 1 ευρώ το λίτρο ενώ για πρώτη χρονιά μέρος του επιδόματος (25%) θα δοθεί προκαταβολικά.

Οι αιτήσεις θα γίνονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και η πληρωμή του υπολοίπου ποσού θα διενεργείται τμηματικά με την υποβολή των δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους.

Οι γεωγραφικές ζώνες παραμένουν ίδιες και έχουν ως εξής:

ΖΩΝΗ Α Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας

ΖΩΝΗ Β Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών , Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρο

ΖΩΝΗ Γ Αττικής (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας

ΖΩΝΗ Δ Ηρακλείου, Χανιών, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κύθηρα & νησιά Σαρωνικού


σχετικα αρθρα