Μέρος των χορηγιών από το καρναβάλι στου Ρέντη θα διατεθεί είτε στις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος, είτε στην ομάδα "ΔΙΑΣ", για την αγορά αλεξίσφαιρων γιλέκων, δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδης. Ανακοίνωσε ακόμη ότι αναβάλλεται η βραδυνή παρέλαση αρμάτων του Σαββάτου λόγω του πένθους για τους νεκρούς αστυνομικούς, θα πραγματοποιηθεί κανονικά η παρέλαση της Κυριακής.

«Είναι τραγικά τα όσα συνέβησαν στην πόλη μας τις τελευταίες ημέρες. Ο χαμός δυο νέων παιδιών που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ, την ώρα καθήκοντος, μας γεμίζει θλίψη και οδύνη» δήλωσε ο Δήμαρχος και ανακοίνωσε ότι ως ελάχιστο φόρο τιμής για τους δυο αστυνομικούς θα ακυρωθεί η νυχτερινή αποκριάτικη παρέλαση του Σαββάτου, ενώ ο Δήμος θα βοηθήσει στην ανέγερση μνημείου στην περιοχή.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, ολοκληρώνονται την Κυριακή 6 Μαρτίου 2011 στις 12 το μεσημέρι, με μεγάλη παρέλαση αρμάτων στην οδό Φλέμινγκ.

Ο Δήμος για την άρτια διοργάνωσή του καρναβαλιού, προετοιμάζεται 8 μήνες, ενώ έχει μοιράσει 7.500 στολές, κυρίως σε παιδιά.