Ως ένας από τους δράστες της ληστείας υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Μέθανα στις 25 Ιουλίου  ταυτοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ ο Νίκος Μαζιώτης που κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Μαζί του στη ληστεία ήταν ένα ακόμη άτομο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία τονίζεται ότι «στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατική δραστηριότητα και μετά την ανάλυση περιστατικών ένοπλων ληστειών, σε πιστωτικά ιδρύματα της χώρας μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, διακριβώθηκε ότι, ένας εκ των δύο δραστών της ένοπλης ληστείας την 25/07/2013 στο Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Μέθανα Τροιζηνίας, με λεία 108.359 ευρώ και 2.000 δολλάρια Αυστραλίας, είναι ο αναζητούμενος φυγόποινος ΜΑΖΙΩΤΗΣ Νικόλαος του Αγαμέμνωνα και της Σοφίας που γεννήθηκε το 1971. Επιπλέον εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις».

Παράλληλα, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα 15 φωτογραφίες από την παραπάνω ένοπλη ληστεία σημειώνοντας ότι ο αναζητούμενος φυγόποινος Νικόλαος Μαζιώτης εμφανίζεται στις πρώτες εννέα φωτογραφίες .

Σε βάρος του καταζητούμενου Νίκου Μαζιώτη εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας με την οποία έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και σε χρηματική ποινή 2.000 ευρώ για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».