Ναζιστή αποκάλεσαν τον δημοσιογράφο του BBC, John Humphry, μέλη της Χρυσής Αυγής, έξω από τα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης, απαγορεύοντάς του μάλιστα να κινηματογραφήσει οτιδήποτε άλλο από το κτίριο.

Ο δημοσιογράφος του BBC, αφού περιγράφει την γενική εμφάνιση των μελών της Χρυσής με τα μαύρα κολλητά μπλουζάκια, εμφανίζεται έξω από το «στρατηγείο» της οργάνωσης εξομολογούμενος ότι το αίτημά του για συνεντεύξεις, απαντήθηκε με... μηδενική χαρά από τους Χρυσαυγίτες.

Ετσι, συνεχίζει, προτίμησε να χτυπήσει άμεσα την πόρτα των γραφείων τους.

Εκεί, στο πεζοδρόμιο της οδού Μεσογείων, ο βρετανός δημοσιογράφος έρχεται αντιμέτωπος με τον θαυμαστό κόσμο της Χρυσής Αυγής.

Στην ερώτησή του γιατί δεν μπορεί να τραβήξει εικόνες, εισπράττει την απάντηση, με κάποιο χέρι να φράσσει την κάμερα, ότι αυτό που του επιτρέπεται είναι να πάρει εικόνες από το κτίριο, όχι όμως από πρόσωπα.

«Γιατί όχι πρόσωπα; Τι φοβάστε» επιμένει εκείνος.

«Επειδή εσείς είστε οι Ναζιστές», ακούγεται η απάντηση με τη διευκρίνιση ότι το σχόλιο δεν είναι προσωπικό αλλά αφορά τους δημοσιογράφους συνολικά.

Δεν ήταν ακριβώς συνέντευξη ομολογεί εν τέλει ο συντάκτης του ΒBC, σχολιάζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που τον αποκαλούν «ναζί» επειδή είναι δημοσιογράφος.