Αρνούνται τα περί εκκρεμοτήτων με το ΣΔΟΕ και φοροδιαφυγής που είδαν το φως της δημοσιότητας τόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος όσο και ο τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος

Σύμφωνα με χθεσινό δελτίο τύπου του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος μεταξύ άλλων εντοπίστηκε γνωστός τραγουδιστής ο οποίος δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία υπηρεσιών ύψους 2.793.955 ευρώ.

Σημερινά δημοσιεύματα έκαναν λόγο πως πρόκειται για τον Γιάννη Πλούταρχο κάτι όμως που διέψευσε η σύζυγός του. «Δεν έχουμε τέτοιου είδους εκκρεμότητες. Έχουμε τελειώσει με τον έλεγχο του ΣΔΟΕ», είπε η Μαρία Κακοσαίου και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε εμείς. Δεν πρόκειται για τον Γιάννη. Ο δικός μας φάκελος έφυγε από το ΣΔΟΕ στα μέσα Σεπτεμβρίου. Μας έκαναν δεκαετή έλεγχο και τελειώσαμε. Οτιδήποτε άλλο διαδικαστικό υπάρχει θα τακτοποιηθεί μέσω της εφορίας μας πια. Έχουμε τελειώσει με το ΣΔΟΕ. Θα μας άφηναν να φύγουμε αν είχαμε αποκρύψει 2.739.955 ευρώ; Είναι δυνατόν; Θα τρέχαμε να βρούμε από πού θα τα καλύψουμε. Δε θα ήμασταν εδώ για να το συζητάμε».

Το ΣΔΟΕ στην χθεσινή του ανακοίνωση αναφερόταν και σε δικηγόρο που δεν εξέδωσε απόδειξη παροχής υπηρεσιών ύψους 1 εκατ. ευρώ ενώ πληροφορίες ανέφεραν πως πρόκειται για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο

Ο ίδιος όμως έδωσε την δική του απάντηση στην είδηση και σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» και τον Γιώργο Παπαχρήστο που επικοινώνησε μαζί του, ο βουλευτής δήλωσε «απογοητευμένος επειδή το ΣΔΟΕ δεν υιοθέτησε τους ισχυρισμούς του», ενώ εξήγησε πως «είναι ο μοναδικός Ελληνας που έφερε χρήματα από το εξωτερικό κάνοντας χρήση του νόμου Αλογοσκούφη, ο οποίος ενώ φορολογήθηκε όταν έφερε τα χρήματα (με κάτι λιγότερο από 3% σημειώνω εγώ), καλείται τώρα να πληρώσει ξανά».

Ο Αλέξης Μητρόπουλος φέρεται να εξήγησε στον Γιώργο Παπαχρήστο πως δεν κράτησε τα χρήματα αλλά «τα έδωσε σε συναδέλφους του» και προανήγγειλε πως θα απευθυνθεί στο υπουργείο Οικονομικών και θα ζητήσει να γνωστοποιήσει στη Βουλή πόσοι άλλοι κεφαλαιούχοι που επαναπάτρησαν τα χρήματά τους με το νόμο Αλογοσκούφη, καλούνται να φορολογηθούν εκ νέου.