current views are: 2

15 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση13:01

«Η Ελλάδα δεν βγαίνει από την κρίση διότι δεν απολύει»

«Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση απολύει πολύ δύσκολα δημοσίους υπαλλήλους, ακόμη κι αν έχουν καταδικαστεί  για εγκλήματα ή πειθαρχικές παραβάσεις», υπογραμμίζει το Bloomberg.

Δημοσίευση 13:01’
αρθρο-newpost

«Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση απολύει πολύ δύσκολα δημοσίους υπαλλήλους, ακόμη κι αν έχουν καταδικαστεί  για εγκλήματα ή πειθαρχικές παραβάσεις», υπογραμμίζει το Bloomberg.

Επιμέλεια: Ντία Μούλου

«Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση απολύει πολύ δύσκολα δημοσίους υπαλλήλους, ακόμη κι αν έχουν καταδικαστεί  για εγκλήματα ή πειθαρχικές παραβάσεις», υπογραμμίζει το Bloomberg σε δημοσίευμά του, προσθέτοντας πως γι’ αυτόν τον λόγο η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση.

Το άρθρο με τίτλο «Δημόσιος υπάλληλος που σκότωσε Δήμαρχο παίρνει ακόμα το μισθό του» αναφέρεται στην υπόθεση δολοφονίας του Δημάρχου Παγγαίου από δύο δημοτικούς υπαλλήλους του δημοτικού ταμείου, οι οποίοι τρία χρόνια μετά και παρότι έχουν καταδικαστεί, εξακολουθούν να βρίσκονται στο μισθολόγιο του Δημοσίου.

Μάλιστα, όπως σημειώνει ο αρθρογράφος, Leonid Bershidsky, οι δύο δημοτικοί υπάλληλοι ενώ καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη, εξακολουθούν να λαμβάνουν, όπως προβλέπεται (!), το ήμισυ του μισθού τους, δηλαδή 800 ευρώ έκαστος.

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ακόμη πως η «αδυναμία» της ελληνικής κυβέρνησης να απολύει δημοσίους υπαλλήλους και να τους έχει στο «απυρόβλητο»,  «είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η προσαρμογή της χώρας στους όρους των δύο πακέτων διάσωσης, δεν προχωρά και τελεί συνεχώς υπό αμφισβήτηση».

Παράλληλα, το Bloomberg προσθέτει: «Κάθε ακατάλληλος δημόσιος υπάλληλος, έχει την δύναμη να τραβήξει τις αναβολές για χρόνια. Δεν είναι περίεργο που η Ελλάδα είναι η πιο δύσκολη χώρα για μεταρρυθμίσεις από αυτές που τις έχει χτυπήσει η κρίση».

Σύμφωνα με τον Bershidsky, η Ελλάδα πρέπει να απολύσει 15.000 δημοσίους υπαλλήλους έως το 2014 και να προσλάβει ανάλογο αριθμό πιο… ικανών! Ωστόσο, τονίζει ότι «αυτό είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να πραγματοποιηθεί».

 

 

 

 

 


σχετικα αρθρα