Προς Θεσσαλονίκη «ανηφορίζουν» στις 21 Οκτωβρίου 23 οινοποιοί της Πελοποννήσου, προκειμένου να συμμετάσχουν και φέτος στη γιορτή γευσιγνωσίας, που θα φέρει τα πελοποννησιακά κρασιά κοντά στους οινόφιλους της Βόρειας Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, από τις 5 το απόγευμα μέχρι και τις 10 το βράδυ, οι οινοποιοί της Πελοποννήσου θα περιμένουν τους φίλους του κρασιού σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συζητήσουν μαζί τους και να τούς προσφέρουν «ό,τι νεότερο στο σύγχρονο πελοποννησιακό οινικό οικοδόμημα», όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα είναι μια μέρα που θα έχουν την τιμητική τους το Αγιωργίτικο, το Μοσχοφίλερο, ο Ροδίτης, το Μοσχάτο, η Μαυροδάφνη, αλλά και λιγότερο γνωστές ποικιλίες αμπέλου όπως η Κυρωνίτσα, το Μαυρούδι, ο Σιδερίτης, καθώς και τα κοσμοπολίτικα σταφύλια που καλλιεργούνται στην Πελοπόννησο.

Κρασιά από κορυφαίες ονομασίες προέλευσης, όπως η Νεμέα, η Μαντινεία, η Πάτρα, αλλά και από γνωστές γεωγραφικές ενδείξεις, θα σερβιριστούν στους επισκέπτες. Η γνωριμία με τα κρασιά του Πελοποννησιακού αμπελώνα θα ολοκληρωθεί με την κλήρωση φιαλών magnum από εκλεκτά κρασιά της Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τη Wine Plus για λογαριασμό της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου και έχει ελεύθερη είσοδο.