Τέσσερις ελεγκτές «ξετινάζουν» τη Χρυσή Αυγή από το 2001 μέχρι τώρα

Τέσσερις ελεγκτές «ξετινάζουν» τη Χρυσή Αυγή από το 2001 μέχρι τώρα

Από το 2001 μέχρι σήμερα είναι στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ οι δαπάνες και τα έσοδα της Χρυσής Αυγής, κατά τον έλεγχο που άρχισε στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στη Μεσογείων.

Τέσσερις ελεγκτές του ΣΔΟΕ, εξοπλισμένοι με φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και συνδεδεμένοι με το σύστημα Elenxis, διερευνούν τυχόν παράνομες χρηματοδοτήσεις ή το ενδεχόμενο να υπάρχουν εικονικές συναλλαγές.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την παραγγελία των ανακριτών που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ΣΔΟΕ, θα πρέπει να ελεγχθούν σε βάθος όλα τα οικονομικά του κόμματος.

Συγκεκριμένα θα ελεγχθούν το βιβλίο εσόδωνεξόδων που είναι υποχρεωτικό να τηρείται, θα γίνουν έλεγχοι στους τραπεζικούς λογαριασμούς και θα ερευνηθούν όλες οι πηγές χρηματοδότησης, προκειμένου να γίνουν γνωστοί οι οικονομικοί πόροι και εάν υπάρχουν τυχόν παράνομες οικονομικές ενισχύσεις.

Ο έλεγχος εκτιμάται ότι μπορεί να διαρκέσει έως και δύο μήνες. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο έλεγχος πόθεν έσχες του ΣΔΟΕ στους κατηγορούμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο