Με ψήφισμα το οποίο επιδόθηκε στο προεδρείο της Βουλής, ολοκληρώθηκε η πορεία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της σημερινής απεργιακής κινητοποίησής τους.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, η συμμετοχή στην απεργία έφτασε το 80%, ενώ δυναμικό ήταν και το «παρών» στην πορεία αφού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τους χίλιους σε σύνολο 3.500 εκπαιδευτικών σε Αθήνα και Πειραιά.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ζητούν να αποσυρθεί εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας με την οποία, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί καθεστώς μαζικών και αναιτιολόγητων απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία και να περάσει η εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το υπουργείο Παιδείας στα υπουργεία Εργασίας και Εμπορίου».

Η ΟΙΕΛΕ έχει υποβάλει αίτησης ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας η οποία πρόκειται να συζητηθεί μεθαύριο Πέμπτη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σωματείου, το υπουργείο έχει ζητήσει την αναβολή της συζήτησης. «Είναι εξαιρετικά περίεργο το γεγονός ότι το ίδιο υπουργείο που ήταν έτοιμο να στείλει πριν από λίγους μήνες έναν ολόκληρο κλάδο στον Καιάδα, ζητάει τώρα αναβολή με τη δικαιολογία ότι χρειάζεται πρόσθετα στοιχεία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της ΟΙΕΛΕ.
Στη Βουλή, σήμερα, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Την Πέμπτη θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.