Διαδικτυακή πρωτοβουλία που φέρει τον τίτλο «Κίνηση Φοιτητών για Ανοιχτές Σχολές» εγκαινίασε η φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Όπως σημειώνεται στον ιστότοπο της Κίνησης, «εδώ και πέντε βδομάδες, η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βρίσκεται σε διαρκή αναβρασμό», ενώ «για ορισμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, όπως το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ, ο χρόνος έχει σταματήσει στις 10 Σεπτεμβρίου».

«Κανονικά, οι εξεταστικές θα έπρεπε να έχουν τελειώσει. Αντί για αυτό, δεν ξέρουμε αν θα δώσουμε μαθήματα και πότε. Κανονικά, οι πρωτοετείς φοιτητές θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα. Αντί για αυτό, δεν γνωρίζουν πότε θα γίνουν οι εγγραφές τους στις σχολές», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο και προστίθεται ότι «η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο».

Όπως τονίζεται στο ίδιο κείμενο, «τα πανεπιστήμια είναι χώρος ακαδημαϊκής δραστηριότητας και όχι εργαλείο για πολιτικά παιχνίδια». 

«Από τη στιγμή που κάποιοι κάνουν ελέγχους στις εισόδους και δεν μας αφήνουν να μπούμε στις σχολές ώστε να έρθουμε σε επαφή με τους συμφοιτητές μας και να εκφράσουμε εκεί την άποψή μας, σας καλούμε όλους να συμμετέχετε σε αυτήν την διαδικτυακή κίνηση», συνεχίζει, ζητώντας από όσους «βρίσκονται στη μέση μιας κατάστασης που δεν δημιούργησαν» να υπογράψουν τη σχετική αίτηση.