Μια σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στην αστυνομική έρευνα γύρω από τη μεγάλη ληστεία γνωστού κοσμηματοπωλείου, στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου, καθώς ταυτοποιήθηκε και ο τέταρτος δράστης ο οποίος είχε συλληφθεί πρόσφατα για άλλη όμως υπόθεση.

Πρόκειται για έναν 29χρονο, ο οποίος έπεσε στα χέρια της αστυνομίας στις αρχές Σεπτέμβρη ύστερα από καταδίωξη στην εθνική οδό Αθηνών - Πατρών και φέρεται να είχε συμμετοχή και σε άλλες παράνομες ενέργειες στο παρελθόν.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωναμε την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 29χρονος είχε συληφθεί μαζί με δύο αλλοδαπούς στην Αθηνών-Πατρών, όταν οι τρεις άνδρες που επέβαιναν σε ΙΧ δεν σταμάτησαν σε σήμα αστυνομικών για έλεγχο.

Ακολούθησε καταδίωξη όπου οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα στον Κόμβου Αιγίου. Οπως διαπιστώθηκε, ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε βάρος του 29χρονου Ζακυνθινού, εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή Ζακύνθου για απόπειρα ανθρωποκτονίας, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και για επικίνδυνη σωματική βλάβη, καθώς επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και για απειλή.

Ακολούθως, οι αστυνομικές αρχές, μετά τη σύλληψη, πήραν γενετικό υλικό από τον 29χρονο και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για το τέταρτο άτομο της ομάδας που «χτυπούσε» κοσμηματοπωλεία και αποσπούσε κλοπιμαία μεγάλης αξίας.