Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις, χτύπησε το πρωί τη Δυτική Ελλάδα προκαλώντας δεκάδες προβλήματα ενώ στο Μεσολόγγι κινδύνεψαν και άνθρωποι. 
 
Στην Πάτρα κόπηκε το ρεύμα στην περιοχή των Δεμενίκων με αποτέλεσμα οι αντλίες να μην μπορούν να δουλέψουν και αρκετοί δρόμοι να πλημμυρίσουν, ενώ σύμφωνα με το Patrastimes.gr,το Δημοτικό σχολείο της περιοχής έχει γεμίσει νερά.
 
Πτώσεις δέντρων έχουν σημειωθεί πίσω από το νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας, Αγ. Ι. Πράτσικα, στα Ροϊτικα, στην περιοχή Παπαγιάννη. Έκλεισε για περίπου 20 λεπτά η πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου, από το μπουρίνι που εκδηλώθηκε στις 08.40 το πρωί στην περιοχή.
 
Στον Πύργο σύμφωνα με το ilialive.gr η πρωινή νεροποντή με τους απανωτούς κεραυνους στον Πύργο ήταν αρκετή για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι μέσα σε λίγα λεπτά. Αρκετοί κάτοικοι βγήκαν με τις σκούπες για να καθαρίσουν τα φρεάτια και να αποφευχθούν τα χειρότερα.
 
Η Πυροσβεστική και τα συνεργεία του δήμου Πύργου παραμένουν σε επιφυλακή.
 
Στην εθνική οδό στο Περιθώρι Μεσολογγίου σύμφωνα με το onairnews δέντρα έκλεισαν το οδικό δίκτυο και κλήθηκε η πυροσβεστική και η αστυνομία για να καθαριστεί ο δρόμος ώστε να ξεκινήσει πάλι η κυκλοφορία των οχημάτων.
 
Επίσης δύο άνθρωποι που βρίσκονταν στον δρόμο κινδύνεψαν από τα ορμητικά νερά, ενώ πολλές ζημιές υπέστησαν τα παραδοσιακά σπίτια της Τουρλίδας.
 
Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο καιρού επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες που αρχικά εκδηλώθηκαν στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά θα επεκταθούν ανατολικότερα. 
 
Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι το βράδυ στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη τα νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου. 
 
Το ίδιο σκηνικό θα εξακολουθήσει και την Πέμπτη με έντονα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν αρχικά στα δυτικά και βόρεια και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα.