Να διενεργηθεί έλεγχος στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ ζητεί με επιστολή του ο διοικητής της υπηρεσίας, Θεόδωρος Δραβίλλας με αφορμή τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για παράνομες συνακροάσεις και παρακολουθήσεις επικοινωνιών.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ο κ. Δραβίλλας ζητεί τον έλεγχο στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ, προκειμένου να μην υπάρχει «σκιά» στις δραστηριότητες της υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι κόντρα για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ είχε ξεσπάσει μεταξύ του Νίκου Δένδια και του ΣΥΡΙΖΑ, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης περί παρακολούθησης τηλεφώνων. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη:

«Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών Ανδρέα Λαμπρινόπουλο, ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Θεόδωρος Δραβίλλας εισηγείται τη διενέργεια ελέγχου από τη συγκεκριμένη Αρχή στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
 
Ο κ. Δραβίλλας υπενθυμίζει ότι έχει παρέλθει περίοδος δύο ετών από τον τελευταίο έλεγχο που διεξήγαγε η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών και δεδομένου ότι στο διάστημα που μεσολάβησε έχει λάβει χώρα αλλαγή στη Διοίκηση της Υπηρεσίας, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα συγκυρία, επισημαίνει την ανάγκη διεξαγωγής του σχετικού ελέγχου το συντομότερο δυνατό.

Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών αναφέρει, επίσης, στην επιστολή του ότι η πρωτοβουλία εναπόκειται αποκλειστικά στη διακριτική ευχέρεια της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών και διαβεβαιώνει ότι παραμένει στη διάθεσή του κ. Λαμπρινόπουλου για κάθε συνδρομή που τυχόν απαιτηθεί για την απρόσκοπτη διεκπεραίωση του έργου του».