Σε «ασφυξία» οδηγούνται όλο και περισσότερα νοικοκυριά, αφού τα συνεχή μέτρα λιτότητας και οι φορολογικές υποχρεώσεις, σε συνδυασμό με την αύξηση της ανεργίας δυσκολεύουν όλο και περισσότερους Έλληνες να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες.

Σύμφωνα με στοιχεία της  Γραμματείας Καταναλωτή της ΓΣΕΕ τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, πριν από 2,5 χρόνια ήταν στο 10%, ενώ σήμερα έχουν εκτοξευθεί στο 65%.

Ακόμη εκτιμούν ότι όσοι έλαβαν στεγαστικό δάνειο από το 2008 και μετά δεν μπορούν να το εξυπηρετήσουν, ενώ αν υπάρξει άρση του προστατευτικού πλαισίου για την πρώτη κατοικία, είναι ορατός ο κίνδυνος κατασχέσεων.

Εκφράζουν, επίσης, φόβους για πιθανή απόσυρση του «νόμου Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ( 3869/2010) και αναφέρουν ότι έχει ήδη καταργηθεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός οφειλετών με τις τράπεζες, ενώ των ευνοϊκών ρυθμίσεων εξαιρούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες που απασχολούν προσωπικό.

Η Γραμματεία Καταναλωτή της ΓΣΕΕ θα παραχωρήσει αύριο το μεσημέρι για το θέμα αυτό συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΓΣΕΕ.