current views are: 1

16 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση20:55

Εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της Κατερίνης

Η επέτειος της απελευθέρωσης της Κατερίνης τιμήθηκε σήμερα με την επίσημη δοξολογία στον καθεδρικό ναό της Θείας Αναλήψεως.

Δημοσίευση 20:55’
αρθρο-newpost

Η επέτειος της απελευθέρωσης της Κατερίνης τιμήθηκε σήμερα με την επίσημη δοξολογία στον καθεδρικό ναό της Θείας Αναλήψεως.

Η επέτειος της απελευθέρωσης της Κατερίνης τιμήθηκε σήμερα με την επίσημη δοξολογία στον καθεδρικό ναό της Θείας Αναλήψεως, την κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο στην πλατεία Ελευθερίας και την παρέλαση στο κέντρο της πόλης.

Την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος επεσήμανε: “Είμαστε εδώ για να εξυμνήσουμε την πίστη των ηρώων της εποχής και να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όσους προσέφεραν τη ζωή τους στον ιερό αγώνα για την ελευθερία. Είμαστε εδώ για να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να τιμήσουμε τη σπουδαία παρακαταθήκη που μας κληροδότησαν οι ένδοξοι πρόγονοί μας. Η φλόγα στο καντήλι της εθνικής μας συνείδησης πρέπει να παραμείνει αναμμένη. Αυτό είναι το δικό μας ηθικό χρέος απέναντι στην ιστορία, στους πρωταγωνιστές της, αλλά και στις επόμενες γενιές των Ελλήνων”.


σχετικα αρθρα