Όπλα, ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα, φωτογραφίες του Χίτλερ, κράνη, σβάστικες και άλλα αντικείμενα μέσα σε βιτρίνες, βρέθηκαν στη βίλα φυγόδικου επιχειρηματία στη Βούλα, ενώ συνελήφθη ο επιστάτης του.

Εναντίον του συλληφθέντα ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών ποινική δίωξη για διακεκριμένη οπλοκατοχή, κατηγορία που είναι σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και για παράνομη οπλοκατοχή (πλημμέλημα) από κοινού με τον εργοδότη του.

Ο εργαζόμενος στο σπίτι του επιχειρηματία υποστηρίζει ότι πίστευε ότι τα όπλα ήταν εκθέματα και ότι η αξία τους ήταν μόνο μουσειακή, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι είχε όλη την εποπτεία του σπιτιού και ότι μεταξύ των εργασιών που έκανε ήταν και να προβαίνει σε πληρωμές για λογαριασμό του καταζητούμενου.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών διαβίβασε αντίγραφα της συγκεκριμένης δικογραφίας στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες προς πάσα κατεύθυνση για την ανεύρεση τυχόν και άλλου οπλισμού.

Τι βρέθηκε στη βίλα του φυγόδικου επιχειρηματία

Κατά τον έλεγχο της αστυνομίας, στη βίλα βρέθηκαν  και κατασχέθηκαν: 

- Ένα πιστόλι Walther 357 Magnum ,

-Ένα πιστόλι Walther 9 mm ,

-Τέσσερα πιστόλια Glock 9 mm ,

-Τέσσερα πιστόλια Glock 0,45, (για όλα τα παραπάνω πιστόλια - συνολικά 10 - έχει εκδοθεί άδεια κατοχής πυροβόλων όπλων)

-Βλήμα όλμου ΠΑΟ μέσα σε μεταλλικό κουτί,

-Αλλες είκοσι τέσσερις διόπτρες σκόπευσης στόχου,

-Μεγάλος αριθμός γεμιστήρων πυροβόλων όπλων,

-Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων,

-Βαλλίστρα με διόπτρα,

-Δύο τόξα με μεγάλο αριθμό βελών,

-Ασπίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και

-Μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, καρτών μνήμης και SIM , βιντεοκαμερών, φωτογραφικών μηχανών, συσκευών επικοινωνίας και ασυρμάτων.

Επιπλέον, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της ίδιας περιόδου, κράνη, σβάστικες και άλλα αντικείμενα, εντός ειδικών χώρων (βιτρίνες), μέρος των οποίων κατασχέθηκε.