Η λύση η οποία θα βρεθεί πρέπει να είναι συμβατή με τις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας και των ανθρώπων αυτών που βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι οξύ και έχει ευθέως αποκτήσει και μεγάλες ανθρωπιστικές διαστάσεις.

Μας ζητήθηκε να φιλοξενήσουμε και να βοηθήσουμε τη συνάντηση ανάμεσα στους απεργούς και στην Κυβέρνηση, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, το κάναμε και θα βοηθήσουμε σε κάθε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης ώστε η εκρηκτική αυτή κατάσταση που κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές να αντιμετωπιστεί.


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αποκάλυψε ότι -όπως στην περίπτωση των απεργών της Θεσσαλονίκης- για τη στέγαση των μεταναστών έγινε πρόταση να στεγαστούν σε χώρο των συνδικάτων, αλλά δεν εξυπηρετούσε γιατί είναι στον Πειραιά.

“Η ουσία όμως της πολιτικής είναι η παρέμβαση στο πρόβλημα και όχι απλά μια τυπική φιλοξενία. Την έκανε και κάποιος ιδιώτης, αλλά δεν έδωσε λύση στο πρόβλημα. Τις λύσεις τις δίνουν οι παρεμβάσεις, οι προσπάθειες, η διαπραγμάτευση. Μια διαπραγμάτευση που πρέπει να τελεσφορήσει και να δοθεί συγκεκριμένη λύση στο πρόβλημα που επιμένω, έχει τεράστιες ανθρωπιστικές διαστάσεις. Δεν είναι η μόχλευση τυπικά του μεταναστευτικού, είναι πολύ ειδικό πρόβλημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί” κατέληξε ο κ. Παναγόπουλος.