Μπορεί τα προαπαιτούμενα του... Σεπτεμβρίου να μην έχουν ακόμη εκπληρωθεί ειδικά στο σκέλος της κινητικότητας, καθώς οι διαθέσιμοι του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου αναζητούνται, ωστόσο ο Πρωθυπουργός συγκαλεί σύσκεψη για τον επόμενο κύκλο διαθεσιμότητας, του Δεκεμβρίου, αλλά και για το στόχο των 4.000 απολύσεων εντός του τρέχοντος έτους.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης είχε προγραμματιστεί για σήμερα στις 2 το μεσημέρι υπό τον Αντώνη Σαμαρά με βασικό αγκάθι τη λήψη απόφασης για τις πηγές εξεύρεσης των 2.000 απολύσεων που απαιτούνται προκειμένου να εκπληρωθεί ο στόχος που έχει τεθεί από την τρόικα, ωστόσο η συνεδρίαση αναβλήθηκε λόγω υποχρεώσεων του πρωθυπουργού.

Οι πρώτοι 2.000 απολυμένοι, λογίζονται ότι, είναι αυτοί της ΕΡΤ, από την πηγή των «επιόρκων» δεν αναμένονται σπουδαία πράγματα, οπότε οι αποφάσεις θα είναι σε κάθε περίπτωση δύσκολες. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την διαθεσιμότητα, αφού απαιτούνται επιπλέον 12.500 μετακινήσεις και στο στόχαστρο βρίσκονται οι δήμοι, οι υπηρεσίες υγείας των ταμείων και τα ΝΠΙΔ. 

Τ.Τ