Τον ειδικό εφέτη – ανακριτή που θα αναλάβει τη δικογραφία για την υπόθεση της «Χρυσής Αυγής» ορίζει σήμερα η Ολομέλεια Εφετών της Αθήνας, η οποία συνεδριάζει έπειτα από σχετικό αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Δεν αποκλείεται κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας να ορισθεί λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης αλλά και του όγκου της δικογραφίας και εφέτης βοηθός του ανακριτή, ο οποίος θα λάβει τη σκυτάλη των ερευνών από τους ανακριτές Σπ. Γεωργουλέα και Χ. Παπακώστα.

Ο ανώτερος δικαστικός λειτουργός που θα ορισθεί ως ανακριτής από την Ολομέλεια με ψηφοφορία αφού ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας θα κληθεί να ανοίξει το νέο κύκλο ερευνών, ο οποίος σηματοδοτήθηκε από την άρση της ασυλίας που αποφάσισε η Βουλή για τους βουλευτές της Χ.Α. Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα.

Η άρση της ασυλίας των τριών βουλευτών αποφασίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία, από την Ολομέλεια της Βουλής κατόπιν σχετικού αιτήματος των κ.κ. Γεωργουλέα και Παπακώστα για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.