Ένας ιστορικός κύκλος για το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες, καθώς μετά από 60 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, το κτίριο της οδού Πειραιώς 40 κλείνει τις πόρτες του για τον κόσμο και τους εργαζόμενους του από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και οι υπηρεσίες του μεταφέρονται στο κτίριο επί της οδού Σταδίου 29.

Αυτή η μετεγκατάσταση, μέρος ενός συγκροτημένου σχεδιασμού συστεγάσεων και μιας ευρύτερης στεγαστικής πολιτικής του υπουργείου αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικές εξοικονομήσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 24 εκατ. ευρώ που δαπανούσε ετησίως, αλλά και σε μια πιο λειτουργική χωροταξική κατανομή των υπηρεσιών του.

«Το υπουργείο Εργασίας ενώνει τις δυνάμεις του και γυρίζει σελίδα. Το ιστορικό κτίριο της Πειραιώς 40 κλείνει μετά από 60 χρόνια λειτουργίας και οι υπηρεσίες του μεταφέρονται στη Σταδίου 29, η οποία θα αποτελέσει την ενιαία έδρα του υπουργείου», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Εξοικονομούμε λειτουργικές δαπάνες, δημιουργούμε οικονομίες κλίμακας με τη συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών απασχόλησης και κοινωνικής ασφάλισης στον ίδιο χώρο και, συνεχίζουμε, με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις παρεμβάσεις μας για τη στήριξη των ανέργων, των εργαζόμενων και των συνταξιούχων της χώρας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους και έναν έναν προσωπικά, τους υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας για την μεγάλη συμβολή τους στο επιτυχές εγχείρημα της μετακόμισης όλων των υπηρεσιών σε ένα κτίριο», κατέληξε.