Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί, έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο μουσείο όπλων του φυγόδικου εφοπλιστή Αναστάσιου Πάλλη, στο Κορωπί. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί όπλα αλλά δεν διευκρινίζεται, μέχρι στιγμής, εάν έχουν νόμιμα παραστατικά ή όχι.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει την σχέση που μπορεί να είχε ο επιχειρηματίας με τη Χρυσή Αυγή και το περιβόητο οπλοστάσιο της εγκληματικής οργάνωσης. Πάντως από τα πρώτα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής οι ενδείξεις είναι αρκετά ισχυρές χωρίς ωστόσο να μπορεί να επιβεβαιωθεί η σχέση Πάλλη με Χρυσή Αυγή, ενώ παράλληλα εκδόθηκε από την εισαγγελία νέο ένταλμα σύλληψης.

Για κακούργημα κατηγορείται ο επιστάτη της βίλας του Πάλλη

Kατηγορία σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του επιστάτη του καταζητούμενου επιχειρηματία, ο οποίος ερευνάται για τον οπλισμό που κατείχε.

Ο επιστάτης συνελήφθη κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο σπίτι του επιχειρηματία, ο οποίος καταζητούνταν για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων της τράπεζας FBΒ, για την οποία είναι προφυλακισμένος ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης. Εναντίον του συλληφθέντα ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαρ. Λακαφώση ποινική δίωξη για διακεκριμένη οπλοκατοχή, κατηγορία που είναι σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και για παράνομη οπλοκατοχή (πλημμέλημα) από κοινού με τον εργοδότη του.

Ο εργαζόμενος στο σπίτι του επιχειρηματία υποστηρίζει ότι πίστευε ότι τα όπλα ήταν εκθέματα και ότι η αξία τους ήταν μόνο μουσειακή, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι είχε όλη την εποπτεία του σπιτιού και ότι μεταξύ των εργασιών που έκανε ήταν και να προβαίνει σε πληρωμές για λογαριασμό του καταζητούμενου.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών διαβίβασε αντίγραφα της συγκεκριμένης δικογραφίας στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες προς πάσα κατεύθυνση για την ανεύρεση τυχόν και άλλου οπλισμού.

Nαζιστικές σημαίες και... σβάστικες στην έπαυλη στη Βούλα

Εντυπωσιάζουν τα ευρήματα που κατάσχεσε η αστυνομία στη βίλα του επιχειρηματία στη Βούλα. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν όπλα, μαχαίρια, ναζιστικά σύμβολα, σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα, φωτογραφίες του Χίτλερ, κράνη, σβάστικες καθώς και άλλα αντικείμενα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες βιτρίνες, μέρος των οποίων κατασχέθηκε.

Πολεμικό αντικείμενο σε κοντέινερ

Πολεμικό σιδερένιο αντικείμενο σε κομμάτια, που έχει περισσότερο τη μορφή αντίκας, περιλαμβάνει το ένα από τα δύο κοντέινερ που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων ΣΕΠ στον Πειραιά και φέρεται να συνδέεται με καταζητούμενο επιχειρηματία.

Αξιόπιστες πηγές ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι τα συγκεκριμένα κομμάτια του πολεμικού αντικειμένου δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί από πυροτεχνουργούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί για τι πρόκειται. Πάντως, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι είναι άγνωστο αν το συγκεκριμένο αντικείμενο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάπου.

Επίσης, σε έτερο εμπορευματοκιβώτιο βρέθηκε ένα αυτοκίνητο τύπου σεβρολέτ που κατά πάσα πιθανότητα ανήκει στον ίδιο επιχειρηματία. Τα δύο κοντέινερ ελέγχονται από τις αρχές του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διαπιστωθεί από που ξεκίνησαν πριν έρθουν στον Πειραιά.