Ένα λάθος στην καταμέτρηση των τετραγωνικών ενός σπιτιού για τον υπολογισμό του ΕΕΤΗΔΕ αποκαλύπτει την κραυγαλέα κρατική αναλγησία και έχει οδηγήσει σε απόγνωση μια Χανιώτισσα η οποία καλείται να πληρώσει ως «χαράτσι», 6.000 ευρώ για ακίνητο 1.400 τετραγωνικών μέτρων, όταν το σπίτι της έχει εμβαδόν μόλις 53 τετραγωνικά μέτρα.

Η συγκεκριμένη περίπτωση , την οποία αποκαλύπτει το Flashnews.gr αφορά μια γυναίκα από τα Χανιά που, από λάθος υπαλλήλου, καταχωρήθηκε το όνομά της στο εμβαδόν ξενοδοχείου που βρίσκεται δίπλα στο ακίνητό της. Έτσι η άτυχη γυναίκα "φάνηκε" ως ιδιοκτήτρια ακινήτου 1.400 τ.μ. αντί των...53 τ.μ. που ήταν το σωστό.

ΟΙ απαραίτητες διορθώσεις δόθηκαν στους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου Χανίων οι οποίοι τις καταχώρησαν.

Με τον πρώτο λογαριασμό της ΔΕΗ και μόλις η γυναίκα είδε τα δυσθεώρητα ποσά και την έκταση να αναγράφει 1.400 τ.μ., έσπευσε στην υπηρεσία του Δήμου για να επισημάνει το λάθος.

Ακολούθησε αυτοψία στο σπίτι και πράγματι διαπιστώθηκε πως τα τετραγωνικά ήταν μόλις 53 και όχι 1400. Άμεσα ο Δήμος προχώρησε στην διόρθωση του λάθους, ενημερώνοντας παράλληλα και την βάση δεδομένων της ΔΕΗ.  Παρ'όλα αυτά η άτυχη γυναίκα παραμένει «χρεωμένη» με ΕΕΤΗΔΕ καθώς για να διορθωθούν λάθη στον υπολογισμό του ΕΕΤΗΔΕ του 2012, δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες , από τον Δήμο Χανίων, έχουν σταλεί σχετικά έγγραφα προς το Υπουργείο Οικονομικών, χωρίς έως τώρα να έχει υπάρξει κάποια ανταπόκριση.