Υπόθεση καταβολής επιδόματος - μαϊμού αποκαλύφθηκε στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα αρχεία του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

Όπως έγινε γνωστό, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι μία γυναίκα δεν διέμενε στη διεύθυνση που ήταν δηλωμένη στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης παρέμενε άγνωστος και ο συγγενής της που φέρεται να εισέπραττε το επίδομα αντί αυτής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η υπεύθυνη για τη συγκεκριμένη έρευνα κοινωνική λειτουργός, είχαν δηλωθεί ψευδή στοιχεία διαμονής στη Δ.Ε. Συκεών, ενώ δεν χρησιμοποιείται πλέον και ο αριθμός τηλεφώνου που είχε δοθεί.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Τμήματος Προνοιακών Επιδομάτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν «...η δικαιούχος προνοιακού επιδόματος διαμένει στην Ελλάδα», ωστόσο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό η οικονομική ζημία που προκλήθηκε σε βάρος του Δημοσίου.

Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης δήλωσε πως «Η διαχείριση κάθε υπόθεσης που εμπίπτει και στις δικές μας αρμοδιότητες, γίνεται πάντοτε με γνώμονα την τήρηση της νομοθεσίας και με εμπεριστατωμένο έλεγχο. Ειδικά σε τέτοιου είδους υποθέσεις, οφείλουμε και θέλουμε να είμαστε διπλά προσεκτικοί, τόσο για να αποδώσουμε στο ακέραιο στις υποχρεώσεις μας, όσο και για να διασφαλίσουμε, στο βαθμό που μας αναλογεί, την κοινωνική ισότητα. Επίσης, ελαχιστοποιείται, έτσι, ο κίνδυνος εμφάνισης φαινομένων εκμετάλλευσης άλλων ανθρώπων που όντως ζουν σε συνθήκες φτώχειας και έχουν απόλυτη ανάγκη το κάθε προνοιακό επίδομα, το οποίο διάφοροι επιτήδειοι τους στερούν».