Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης αναφέρθηκε ο κος Γιώργος Ασμάτογλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων στην εκπομπή Κόντρα στο Μνημόνιο και στους δημοσιογράφους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιάννη Μούτσο.

«Δεν έχει υπογραφεί ακόμα η σχετική υπουργική απόφαση. Το ηλεκτρονικό σύστημα είναι κλειστό και δεν μπορεί κανείς να μπει στη γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων να κάνει αίτηση προκειμένου να δει εάν είναι δικαιούχος» σημείωσε ο κος Ασμάτογλου και πρόσθεσε: «Πέρσι το υπουργείο Οικονομικών κέρδισε 20 εκατομμύρια  ευρώ από την αγορά πετρελαίου και έχασε 270 εκατομμύρια ευρώ λόγω της μειωμένης ζήτησης! Ακόμα και το σύστημα εισροών- εκροών των καυσίμων στα πρατήρια που θα βοηθούσε στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου δεν λειτουργεί!».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών, κος Μιχάλης Τσίφάκης ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένοικοι των πολυκατοικιών, οι οποίοι αδυνατούν να συμφωνήσουν για την αγορά του πετρελαίου και σημείωσε ότι πολλοί έχουν στραφεί σε εναλλακτικές πηγές θέρμανσης. Κάλεσε τον υπουργό να δώσει άμεσα λύση στο θέμα.