Ο χορός της φοροδιαφυγής δεν σταμάτησε στα νησιά με τους επιτήδειους για παράδειγμα στη Μύκονο να εισπράττουν 38.220 ευρώ για εννιά μέρες και να κόβουν απόδειξη 220 ευρώ. Αλλοι έχτιζαν υπερπολυτελείς βίλες και πλήρωναν χαράτσι για πενήντα τετραγωνικά.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ανακάλυψαν τις βίλες της χλιδής σε Μύκονο, Πάρο, Πάτμο και Κεφαλλονιά. Όπως αναφέρει το euro2day το ποσό των 38.220 ευρώ δεν είναι πλασματικό. Είναι το πραγματικό ποσό που ζήτησαν από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ όταν εμφανίστηκαν μέσω διαδικτύου ως πελάτες για να κλείσουν τη βίλα των ονείρων για εννιά μέρες.

Tα «προβλήματα» αρχίζουν όταν μετά την εικονική κράτηση από τους άνδρες του ΣΔΟΕ και τον διαδικτυακό έλεγχο της πληρότητας, εμφανίζεται το συνεργείο ελέγχου για επιτόπιο έλεγχο. Εκεί διαπιστώνεται ότι αντί για 38.220 ευρώ η απόδειξη γράφει 220 ευρώ.

Eν τω μεταξύ, το πρόβλημα λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς διαπιστώθηκε ότι, όχι απλώς δεν κόβονται αποδείξεις από τους ιδιοκτήτες, αλλά ούτε καν πληρώνουν χαράτσι με ένα απλούστατο κόλπο.

Σε ένα τεράστιο «χωράφι» βγάζουν άδεια για 50 τετραγωνικά ακινήτου. Παίρνουν ρεύμα, χτίζουν 500 τετραγωνικά και αντί για το ιδιόκτητο σπίτι το οποίο δεν προορίζεται για ενοικίαση, χτίζουν δυο βίλες, όπως διαπιστώνουν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ.