Σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν χτες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Κέρκυρας μεταξύ αστυνομικών και υπαλλήλων του νοσοκομείου, ενώ νωρίτερα οι εργαζόμενοι είχαν καταλάβει το κτίριο και δεν επέτρεπαν στους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ να πραγματοποιήσουν ελέγχους. 

Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν έντονα στην εμφάνιση δύο ελεγκτών του ΣΕΥΥΠ το μεσημέρι της Πέμπτης στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας με συνέπεια να προκληθεί ένταση. Χρειάστηκε η παρέμβαση εισαγγελέα και αστυνομίας για να κατορθώσουν τελικά να παραμείνουν οι δύο ελεγκτές του υπουργείου Υγείας στο χώρο αφού συνδικαλιστές φέρονται να επιχείρησαν να τους παρεμποδίσουν. 

Ο  υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης αφού διέταξε κατ επείγουσα ΕΔΕ δήλωσε ότι θα θέσει σε αυτοδίκαιη αργία όσους ενεπλάκησαν στο επεισόδιο. 
 
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας (ΟΕΝΓΕ) έκανε λόγο για ακραία και προκλητική στάση του υπουργείου Υγείας τη στιγμή μάλιστα που το νοσοκομείο παρουσιάζει αμέτρητα προβλήματα. Όπως σημειώσε: «Χτες, δύο επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας επισκέφτηκαν για έλεγχο το Νοσοκομείο Κέρκυρας.