Διάρρηξη και κλοπή σημειώθηκε στο κτίριο όπου στεγάζονται το 5ο και το 20ο νηπιαγωγείο στην Αλεξανδρούπολη.

Το πρωί της Παρασκευής, οι εκπαιδευτικοί αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και διαπίστωσαν ότι είχε γίνει διάρρηξη στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Ο δράστης ή οι δράστες εισήλθαν στο κτίριο από ένα χαλασμένο παράθυρο. Στη συνέχεια επιχειρήθηκε να βγουν και στην πίσω αυλή, καθώς η πόρτα αλουμινίου έχει ίχνη απόπειρας παραβίασης, ωστόσο δεν τα κατάφεραν. Ο άγνωστος ή άγνωστοι αφαίρεσαν από το εσωτερικό του κτιρίου το μικροφωνικό σύστημα ενώ εκτιμάται ότι επιχειρήθηκε να αφαιρεθούν και τα ηχεία, κάτι που κατέστη αδύνατο, εφόσον δεν άνοιξε η πόρτα.

Ανάστατοι είναι γονείς και εκπαιδευτικοί, καθώς φοβούνται το ενδεχόμενο να ξαναγίνει διάρρηξη, καθώς ήδη αυτή είναι η δεύτερη φορά. Αυτό που επισημαίνουν είναι η έλλειψη προστατευτικών κιγκλιδωμάτων. Μάλιστα σχετικό αίτημα είχε σταλεί από τη Διεύθυνση στο Δήμο πριν αρκετούς μήνες, ωστόσο δεν έγινε κάτι. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τη διάρρηξη, όπως προαναφέρθηκε, υπέστη φθορές η πόρτα, η οποία δεν μπορεί αν επιδιορθωθεί από το δήμο, καθώς δε διαθέτει «αλουμινά», όπως μας είπε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κατόπιν επικοινωνίας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.