Με το …ζόρι ολοήμερο σχολείο θέλει να λειτουργήσει το υπουργείο Παιδείας στο Καστελόριζο, παρά το γεγονός ότι οι γονείς έχουν ζητήσει το αντίθετο προκειμένου οι τρεις δάσκαλοι να παραμείνουν στις τάξεις.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου - – δημοτικού σχολείου του νησιού,  έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον αρμόδιο υπουργό.

Στη Μεγίστη λειτουργεί τριθέσιο δημοτικό σχολείο στο οποίο έχουν τοποθετηθεί τρεις δάσκαλοι (ένας για κάθε τάξη) αν και σύμφωνα με τον πίνακα που έχει δημοσιοποιηθεί από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου, συνολικά για το σχολείο προβλέπονται τέσσερις εκπαιδευτικοί.

Ωστόσο επειδή οι ανάγκες έχουν καλυφθεί, γονείς και μαθητές δεν είχαν αντιδράσει έως χθες, όταν πληροφορήθηκαν πως στο σχολείο τους όχι μόνο θα λειτουργήσει ολοήμερο, αλλά αυτό θα γίνει εις βάρος των μαθητών, αφού θα πρέπει το δημοτικό από τριθέσιο να μετατραπεί σε διθέσιο! Και αυτό διότι οι τρεις εκπαιδευτικοί δεν δύναται να καλύψουν τις ανάγκες και του σχολείου και του ολοήμερου.

Καθώς οι γονείς έχουν ήδη υπογράψει υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή του ολοημέρου, το μόνο που ζητούν είναι να παραμείνει ως έχει το σχολείο τους, αφού σε διαφορετική περίπτωση δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα για αρκετά παιδιά που είτε είναι αλλοδαποί είτε αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες.