Συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από τα γραφεία της περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, από μαθητές και γονείς των μουσικών σχολείων της Σπάρτης, της Καλαμάτας, της Κορίνθου και της Αργολίδας, που έφτασαν με λεωφορεία στην Τρίπολη.

Νωρίτερα στις 12.00 το μεσημέρι, τριακόσιοι και πλέον μαθητές και γονείς των μουσικών σχολείων της Πελοποννήσου, πλην του μουσικού σχολείου Τρίπολης που δεν συμμετέχει στην κινητοποίηση, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Βασιλείου και πραγματοποίησαν μουσική εκδήλωση.

Στη συνέχεια έκαναν πορεία στον πεζόδρομο της αρκαδικής πρωτεύουσας, φτάνοντας ως τα γραφεία της περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου φωνάζοντας συνθήματα, με διμοιρίες των ΜΑΤ να έχουν παραταχθεί στην είσοδο του κτιρίου.

Μαθητές και γονείς ζητούν συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή Πέτρο Μισθό, προκειμένου να εκθέσουν τα αιτήματά τους. Ο κ. Μισθός αρχικά είπε ότι θα δεχθεί τετραμελή αντιπροσωπεία τους, αλλά οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν η συνάντηση να γίνει παρουσία δημοσιογράφων, κάτι που δεν έχει συμβεί και η διαμαρτυρία συνεχίζεται.

Το βασικότερο αίτημα που εκφράζουν είναι, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο, δημόσιες και δωρεάν επαγγελματικές σχολές μετά το σχολείο και δημόσια και δωρεάν ενιαία ανώτατη εκπαίδευση.

Αποχωρώντας από τα γραφεία της περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης έχουν προγραμματίσει να κάνουν πορεία ως το κεντρικό κτίριο διοίκησης της περιφέρειας Πελοποννήσου.