current views are: 1

18 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση13:04

Ψάχνουν τους γονείς της «Μαρίας» που απήχθη από τους δύο αθίγγανους (Βίντεο)

Με αφορμή την εύρεση τετράχρονου ξανθού κοριτσιού σε έρευνα της αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Φαρσάλων Λάρισας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοινώνει ότι η μικρή κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Λάρισας, θα μείνει σε σπίτι του Οργανισμού.

Δημοσίευση 13:04’
αρθρο-newpost

Με αφορμή την εύρεση τετράχρονου ξανθού κοριτσιού σε έρευνα της αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Φαρσάλων Λάρισας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοινώνει ότι η μικρή κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Λάρισας, θα μείνει σε σπίτι του Οργανισμού.

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Στην αναζήτηση των γονέων εστιάζουν μεταξύ άλλων οι αστυνομικές αρχές καθώς και οι υπηρεσίες του «Χαμόγελο του Παιδιού» όπου φιλοξενείται πλέον το 4χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε σε καταυλισμό αθίγγανων στα Φάρσαλα. Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά και σοβαρά με τις ενδείξεις για ένα καλοστημένο κύκλωμα από υπαλλήλους δήμων και γιατρούς να πληθαίνουν. Αναπάντητο ερώτημα βέβαια παραμένει το αν οι γονείς έδωσαν με τη θέλησή τους τη μικρή ή έπεσαν θύματα των αθίγγανων. Παράλληλα, αγνοούνται και τα υπόλοιπα ανήλικα της οικογένειας των αθίγγανων, για τα οποία δεν είναι ακόμη γνωστό αν είναι βιολογικά τους παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρομά «γονείς» φώναζαν την 4χρονη Μαρία, ωστόσο τα πραγματικά της στοιχεία δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει ότι το πιστοποιητικό που έχουν στα χέρια τους οι αθίγγανοι από το δήμο Αθηναίων είναι πλαστό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού», «με αφορμή την εύρεση τετράχρονου ξανθού κοριτσιού σε έρευνα της αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Φαρσάλων Λάρισας Το Χαμόγελο του Παιδιού ανακοινώνει ότι η μικρή κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Λάρισας, θα μείνει σε σπίτι του Οργανισμού.

Η παρουσία του τετράχρονου ξανθού κοριτσιού στον καταυλισμό καθώς και οι αντιφάσεις στην κατάθεση των «φερόμενων» ως γονέων, κέντρισαν το ενδιαφέρον της αστυνομίας η οποία ζήτησε να πραγματοποιηθεί λήψη βιολογικού δείγματος DNA. Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων προέκυψε ότι δεν πρόκειται για βιολογικό τους παιδί και ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη. Το γεγονός κινητοποίησε το μηχανισμό της Πολιτείας, και έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση το παιδί  αποφασίστηκε να μείνει σε σπίτι του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέχρι την εύρεση των βιολογικών του γονέων.

Νωρίτερα, σε ανακοινώσεις προέβη η ΕΛ.ΑΣ. για το «θρίλερ» που έχει προκύψει με το ανήλικο ξανθό κοριτσάκι που εντοπίστηκε σε καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα και δεν είναι βιολογικό παιδί των υποτιθέμενων γονιών του. Οι αθίγγανοι μάλιστα είχαν κλέψει το κοριτσάκι από τους γονείς του και είχαν καταφέρει να πάρουν από το Δήμο Αθήνας και την ληξιαρχική πράξη της γέννησης με αποτέλεσμα να καταφέρουν να βγάλουν μέχρι και ΑΦΜ για το παιδί και να διεκδικούν επιδόματα καθώς εμφανίζονταν ως πολυμελής οικογενεία ή καλύτερα… πολυμελείς οικογένειες. Ερωτήματα προκύπτουν φυσικά για το πως κατάφεραν οι αθίγγανοι να περάσουν τους απαιτούμενους ελέγχους στο Δήμο και την Εφορία εμφανίζοντας το παιδί ως δικό τους.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. «Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προχθεσινής αστυνομικής επιχείρησης στον καταυλισμό Ρομά των Φαρσάλων και κατά τη διάρκεια νομότυπης έρευνας στην οικία δύο ατόμων, ενός 39χρονου και μιας 40χρονης, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μαζί τους διέμενε ένα ανήλικο κορίτσι, ηλικίας τεσσάρων ετών περίπου.

Το κορίτσι έχει λευκή χροιά δέρματος, ξανθά μαλλιά και πράσινα μάτια, χαρακτηριστικά που διαφοροποιούνται πλήρως από αυτά των ανωτέρω, που φέρονται ως γονείς του. Διενεργήθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις DNA, από τα αποτελέσματα των οποίων δεν προκύπτει κληρονομική συμβατότητα, μεταξύ των γενετικών στοιχείων της ανήλικης και των γενετικών στοιχείων του 39χρονου και της 40χρονης.

Όπως προέκυψε από την πρόοδο των ερευνών, οι δύο αθίγγανοι το έτος 2009 αφαίρεσαν, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το κορίτσι από τους βιολογικούς γονείς του, ενώ κατάφεραν να υφαρπάξουν από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων ληξιαρχική πράξη γέννησης – βάπτισής του.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η 40χρονη είναι κάτοχος δύο Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, με διαφορετικά στοιχεία, τα οποία είναι σε ισχύ, ενώ διατηρεί ταυτόχρονα δύο διαφορετικές οικογενειακές μερίδες , μία στο Δήμο Λαρισαίων , στην οποία εμφαίνεται ως μητέρα πέντε κοριτσιών κι ενός αγοριού και μία στο Δήμο Τρικκαίων, στην οποία εμφαίνεται ως μητέρα τεσσάρων κοριτσιών .

Μάλιστα, με αυτές τις οικογενειακές μερίδες «εμφανίζεται» η 40χρονη, μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών, το έτος 1993 (από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο), να έχει γεννήσει τρία παιδιά και σε ακόλουθο χρονικό διάστημα τρεισήμισι μηνών (από τον Οκτώβριο του 1994 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1995) να έχει γεννήσει άλλα τρία παιδιά. Όσον αφορά στον 39χρονο, προκύπτει ότι αυτός διατηρεί και τρίτη οικογενειακή μερίδα στο Δήμο Φαρσάλων, στην οποία εμφαίνεται ως πατέρας ακόμη τεσσάρων παιδιών .

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο αθίγγανοι κατάφεραν να εκδώσουν αριθμό φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) με τα στοιχεία του ανήλικου κοριτσιού.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ύστερα από προφορική εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, δίνονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες του κοριτσιού και παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε να τηλεφωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171και 2410-683184-5, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας».

Για περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», 210-3306140, 6936-523039

e-mail: press@hamogelo.gr – www.hamogelo.gr»


σχετικα αρθρα