Αντιμέτωπο με το πιο σκληρό πρόσωπο του ελληνικού κράτους βρέθηκε ένα ζευγάρι από την Πρέβεζα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Χτυπημένο από τη μοίρα καθώς η γυναίκα προσβλήθηκε από πολύ σοβαρή ασθένεια κι έχει οδηγηθεί σε καρδιακή ανεπάρκεια, για λόγους τυπικούς και γραφειοκρατικούς διαπίστωσε ότι δεν είχε καμία πιθανότητα εισαγωγής στην κατάλληλη κλινική.

Η κατάστασή της κρίσιμη και είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν επί μακρόν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Το ζευγάρι των αλλοδαπών ζει τα τελευταία είκοσι χρόνια στην Πρέβεζα. Ο σύζυγος εργάζονταν κι όλοι μαζί πάλευαν για το καλύτερο.

Τον τελευταίο χρόνο όμως δεν κατάφερε να έχει ούτε ένα ένσημο, με αποτέλεσμα να χάσει το δικαίωμα της περίθαλψης για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Έτσι κατά την τελευταία περίοδο νοσηλείας της συζύγου του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων υποχρεώθηκε να αφήσει οφειλή της τάξης των δύο χιλιάδων ευρώ.

Από την ώρα εκείνη, παλιοί του συνάδελφοι και φίλοι επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου. Συγκέντρωσαν χρήματα και κάλυψαν τα 57 ένσημα που χρειάζονται στο ΙΚΑ ώστε να εκδοθεί βιβλιάριο ασθενείας.

Όμως δεν υπολόγισαν τον γραφειοκρατικό γολγοθά. Για να προχωρήσει το ΙΚΑ στην επανέκδοση βιβλιαρίου για κάποιον που έχει χάσει την ασφαλιστική του ικανότητα θα πρέπει να παρέλθει το διάστημα των δύο μηνών.

Έτσι το βιβλιάριο θα εκδοθεί την 1η Νοεμβρίου. Κι ως τότε;

Δυστυχώς το ελληνικό κράτος υπολογίζει τις ανθρώπινες ζωές μόνο με χρήματα. Η βαριά άρρωστη γυναίκα είχε απευθυνθεί αρχικά, σήμερα το πρωί, στο νοσοκομείο της Πρέβεζας και στην συνέχεια λόγω της κρισιμότητας βρέθηκε για αρκετές ώρες στους διαδρόμους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στα Γιάννενα.

Η έλλειψη βιβλιαρίου από τη μία και το τυπικό ότι το Νοσοκομείο δεν εφημέρευε από την άλλη ήταν αρκετά για να μην γίνει η εισαγωγή.

Έτσι επέστρεψε στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας. Και μετά από πολλές παρεμβάσεις και τη σχετική φασαρία το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο διέθεσε τελικά ασθενοφόρο καθώς αρχικά ζητούσε να μεταφερθεί με ιδιωτικό αυτοκίνητο.