Απρόσμενες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση του κατάξανθου «τσιγγανόπουλου» που εντόπισαν οι αστυνομικοί της Λάρισας σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Πολύπλοκη και με μεγάλο βάθος χαρακτήρισε την υπόθεση αστυνομικός διευθυντής της περιφέρειας Θεσσαλίας Βασίλης Χαλάτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τον κ. Χαλάτση η γυναίκα φέρεται ότι έχει «γεννήσει» πάρα πολλά παιδιά μέσα σε διάστημα μόλις πέντε μήνων.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής, οι δυο «γονείς» έχουν τρεις οικογενειακές μερίδες, η πρώτη με έξι παιδιά και η δεύτερη με τέσσερα για τη γυναίκα, και η τρίτη μερίδα με τέσσερα παιδιά για τον άνδρα.

«Πώς είναι δυνατόν να έχoυν υφαρπάξει τόσα πιστοποιητικά γέννησης, πρέπει να βρεθούν και τα άλλα παιδιά πρέπει να γίνει ταυτοποίηση γενετικού υλικού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλάτσης.

Τόνισε ότι το ζευγάρι των Ρομά υπέπεσε σε αντιφάσεις, ισχυριζόμενοι πρώτα ότι το αγγελούδι είναι δικό τους, μετά είπαν ότι το βρήκαν σε σούπερ μαρκετ μετά οτι το πήραν απο κάποιον αλλοδαπό.

«Δεν ξέρουμε αν έχει γεννηθεί εδώ και αν έχει βαπτιστεί εδώ, μπορεί να έχει έρθει από άλλη χώρα το παιδί. Ζητήσαμε να αποσταλεί το DNA του παιδιού σε άλλες χώρες για να υπάρξει ταυτοποίηση» σημείωσε ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας.

Πρόσθεσε ότι όταν έγινε η έρευνα στον οικισμό των Φαρσάλων υπήρχαν τέσσερα παιδιά, ένα αγοράκι και τρία κοριτσάκια μεταξύ αυτών και η «Μαρία» όπως ονομάζουν το κορίτσι.

Ανέφερε ακόμη ότι είναι υπό έγκριση τα στοιχεία των δραστών και η φωτογραφία τους. «Θα εκπλαγείτε από την καταφανέστατη διαφορά των χαρακτηριστικών του παιδιού και των "γονέων του"» τόνισε.