Δυσαρέσκεια του Μπουτάρη για την αλλαγή τόπου προβολής βίντεο της Μπιενάλε

Δυσαρέσκεια του Μπουτάρη για την αλλαγή τόπου προβολής βίντεο της Μπιενάλε

Δυσαρέσκεια εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, για το γεγονός ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή ύστερα από παρέμβαση της κυβέρνησης της Τουρκίας, όπως ο ίδιος υποστήριξε, να σταματήσει να προβάλλεται καλλιτεχνικό βίντεο στο Αλατζά Ιμαρέτ, στο πλαίσιο της Μπιενάλε.

«Δεν μας αρέσουν οι παρεμβάσεις και οι υποδείξεις», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου, επισήμανε ότι το υπουργείο δεν μπήκε καν στον κόπο να εξετάσει τι είναι το συγκεκριμένο βίντεο.

Όπως είπε η κ. Χρυσίδου το βίντεο το έχει δημιουργήσει Γαλλίδα καλλιτέχνης, έχει τίτλο «Νύμφη», δείχνει μια λουομένη και δεν είναι άσεμνο. Μέχρι προχθές προβάλλονταν στο Αλατζά Ιμαρέτ. Η προβολή του ενόχλησε Τούρκους επισκέπτες, επειδή το Αλατζά Ιμαρέτ παραχωρείται σε μεγάλες γιορτές των Μουσουλμάνων, για την προσευχή τους, και διαμαρτυρήθηκαν στην τουρκική κυβέρνηση η οποία με τη σειρά της έθεσε το θέμα στην ελληνική κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσαν ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος πολιτισμού, μετά την παρέμβαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών το επίμαχο βίντεο προβάλλεται πλέον στη Μονή Λαζαριστών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο