Αναστάτωση επικράτησε νωρίς το απόγευμα στο Αεροδρόμιο Χανίων καθώς αεροπλάνο τύπου Boeing 737 της εταιρείας Scandinavian, με 140 επιβάτες,  λίγη ώρα μετά την απογείωση του, στις 16:55, παρουσίασε πρόβλημα στο πιλοτήριο και αναγκάστηκε να επιστρέψει στον Αερολιμένα.
 
Πιο συγκεκριμένα, τα μηχανήματα στο πιλοτήριο του Αεροπλάνου εμφάνισαν ενδείξεις για περιστατικό πυρκαγιάς και όπως ανέφερε στο Flashnews.gr, o Αερολιμενάρχκης κ. Καστρινάκης, οι πιλότοι ζήτησαν να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση.

Στο Αεροδρόμιο σήμανε συναγερμός και τέθηκε σε ισχύ σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώ οι πιλότοι με απόλυτη ψυχραιμία και επαγγελματισμό, ολοκλήρωσαν την προσγείωση του αεροπλάνου στα επόμενα τρία λεπτά από την ώρα που είχαν εκπέμψει το σήμα κινδύνου.

Οι επιβάτες εκκένωσαν με ασφάλεια το αεροπλάνο, το οποίο αυτήν την ώρα ελέγχεται από τεχνικούς, για να διαπιστωθεί αν όντως υπήρξε φωτιά στο αεροσκάφος και σε τί κατάσταση βρίσκεται.

Ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά, κανείς από τους επιβάτες δεν κινδύνευσε ενώ αυτό που απομένει είναι να αποφασιστεί αν το αεροπλάνο θα πραγματοποιήσει το δρομολόγιο ή αν θα μισθωθεί άλλο για να μεταφέρει τους επιβάτες στον προορισμό τους, την Νορβηγία.