Για δεύτερη συνεχή μέρα σήμερα το σύνολο των αυστραλιανών μέσων ενημέρωσης εξακολουθεί να ασχολείται με την περίπτωση της τετράχρονης Μαρίας, που εντοπίστηκε σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Λάρισας, στο πλαίσιο ελέγχου ρουτίνας.

Στα σχετικά ρεπορτάζ, που συνοδεύονται και από φωτογραφίες της τετράχρονης, δίνεται το πλήρες ιστορικό της περίπτωσής της αλλά, παράλληλα, υπογραμμίζονται και οι «άθλιες συνθήκες» που διαβιούν οι Ρομά της Ελλάδας από τους οποίους «300.000 περίπου είναι αναλφάβητοι».

«Ξανθιά τσιγγάνα, ελληνικό μυστήριο», «Τι συνέβη στη Μαρία;», «Μυστήριο με ξανθό αγγελούδι» είναι μερικοί από τους τίτλους των σχετικών δημοσιευμάτων καθώς η περίπτωση του κοριτσιού έχει προκαλέσει συγκίνηση και στην αυστραλιανή κοινωνία.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα θα δοθούν στη δημοσιότητα κατόπιν εισαγγελικής εντολής, οι φωτογραφίες του ζεύγους των αθιγγάνων, που είχαν υπό την κηδεμονία τους το τετράχρονο κοριτσάκι, γεγονός που εκτιμάται πως θα θα διευκολύνει τη διαδικασία αναγνώρισης και την πορεία των ερευνών.

Την ίδια μέρα πρόκειται να απολογηθούν και στον ανακριτή οι δυο αθίγγανοι που κρατούνται στην αστυνομία, καθώς μετά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Η υποτιθέμενη μητέρα πάντως έχει πέσει σε πληθώρα αντιφάσεων αφού αρχικά υποστήριξε πως είναι κόρη της στη συνέχεια πως την απέκτησε με Καναδό, έπειτα ότι τη βρήκε έξω από σούπερ μαρκετ για να καταλήξει στο σενάριο πως είναι παιδί Βουλγάρας που της το έδωσε τυλιγμένο σε κουβέρτα καθώς δεν μπορούσε να το μεγαλώσει. 

Τα επικρατέστερα σενάρια πάντως είναι δύο: είτε το παιδί να έχει απαχθεί από τους γονείς του είτε οι γονείς του να το έχουν πουλήσει στο ζευγάρι των αθίγγανων για να το εκμεταλλευθούν.

TAGS