Εξιχνιάστηκαν εννέα διαρρήξεις που πραγματοποιήθηκαν από τις 3 έως τις 17 Οκτωβρίου 2013 σε σχολεία, σπίτια καθώς και σε μία επιχείρηση στην Αλεξανδρούπολη. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τις διαρρήξεις είχαν διαπράξει δύο 16χρονοι οι οποίοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει τους δύο ανήλικους διότι τις πρωινές ώρες της 18ης Οκτωβρίου είχαν διαρρήξει δύο σχολεία της πόλης, αφαιρώντας από το ένα μια μικροφωνική εγκατάσταση συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε επίσης ότι, κατά το χρονικό διάστημα από 3-10-2013 έως 17-10-2013, διέρρηξαν τέσσερα σπίτια, άλλα δύο σχολεία και μια επιχείρηση, στην Αλεξανδρούπολη και έκλεψαν διάφορα κοσμήματα – χρυσαφικά ,το ποσό των 1.200 ευρώ, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, διάφορα τρόφιμα και ποτά.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν η μικροφωνική εγκατάσταση και ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.