Ραντεβού για τον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 δίνει η οργανωτική επιτροπή του 2ου Διεθνή Νυχτερινού Μαραθωνίου που πραγματοποιήθηκε χτες, με τη συμμετοχή 12.000 δρομέων. Στον 2ο Νυχτερινό Μαραθώνιο συμμετείχαν 12.000 δρομείς, αλλά η διοργάνωση σημαδεύτηκε από τον θάνατο 49χρονου δρομέα, ο οποίος υπέστη καρδιακό επεισόδιο στον τρίτο γύρο του Ημιμαραθωνίου και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου εξέπνευσε.

«Δυστυχώς, μετά από δέκα διοργανώσεις, είχαμε την απώλεια ενός συνανθρώπου μας. Ενώ θα έπρεπε να είμαστε ευτυχισμένοι που δώσαμε σε τόσες χιλιάδες κόσμο τη δυνατότητα να περάσει όμορφα, η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής δεν μας το επιτρέπει. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας προς την οικογένεια του συνανθρώπου μας» ανέφερε ο γενικός διευθυντής της διοργάνωσης Δρόσος Χριστόπουλος.

Οι διοργανωτές του Ημιμαραθωνίου βάζουν τον πήχη ακόμη ψηλότερα για τον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο θέτοντας ως στόχο να συμμετάσχουν 15.000 δρομείς.

«Ήδη έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας και δεχόμαστε αρκετές εγγραφές για τον Μαραθώνιο, στον οποίο θα υπάρξουν πολλές σημαντικές καινοτομίες. Στόχος μας θα είναι να φτάσουμε για πρώτη φορά τους 15.000 δρομείς, αλλά πάνω απ' όλα να προσφέρουμε στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης μία άψογη διοργάνωση. Παράλληλα, θα δώσουμε ξανά ιδιαίτερη βαρύτητα στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης και στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής προσφοράς, ενώ με την υποστήριξη που προσδοκούμε ότι θα έχουμε από τους χορηγούς μας, θα επιδιώξουμε να έχουμε αξιόλογα ονόματα και υψηλές επιδόσεις, τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους ξένους αθλητές που θα φιλοξενήσουμε» πρόσθεσε ο κ. Χριστόπουλος.