current views are: 1

21 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση03:46

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο με τη μικρή Μαρία να χορεύει σε καταυλισμό

Ένα ακόμη βίντεο – ντοκουμέντο από τη ζωή της μικρής Μαρίας, του κοριτσιού που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Δημοσίευση 03:46’
αρθρο-newpost

Ένα ακόμη βίντεο – ντοκουμέντο από τη ζωή της μικρής Μαρίας, του κοριτσιού που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Ένα ακόμη βίντεο – ντοκουμέντο από τη ζωή της μικρής Μαρίας, του κοριτσιού που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που δημοσιεύει το βίντεο, αυτό έχει τραβηχτεί πριν από τρεις εβδομάδες και δείχνει την μικρή Μαρία, με ροζ φόρμα και τα μαλλιά της πιασμένα να χορεύει στην πίστα, μαζί με ένα ζευγάρι. 

«Η μητέρα της την έστειλε μαζί μας στην πίστα. Της άρεσε να χορεύει, δεν της συμπεριφέρονταν άσχημα», είπε στην εφημερίδα η 21χρονη κόρη του αρχηγού της φυλής. 

Επικαλούμενη το Χαμόγελο του Παιδιού, η εφημερίδα γράφει ότι «η οικογένεια με την οποία έμενε, της συμπεριφέρονταν σαν αρκούδα που χορεύει και εκμεταλλεύονταν το παρουσιαστικό της για να την βάζει να ζητιανεύει».

Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες για την «Μαρία»

Ταυτόχρονα, πλήθος πληροφοριών καταφθάνουν στην Αστυνομία αλλά και το Χαμόγελο του Παιδιού για τη μικρή Μαρία, η ιστορία της οποίας έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο, προκαλώντας ταυτόχρονα και το διεθνές ενδιαφέρον.

Μιλώντας στο δελτίο του Alpha η Αγγελική Νικολούλη υποστήριξε πως μάρτυρες επιμένουν ότι η μικρή αγοράστηκε από τη Βουλγάρα μητέρα της για λιγότερα από 500 ευρώ. Αποκάλυψε επίσης ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο βιολογικός πατέρας της Μαρίας, με καταγωγή επίσης από τη Βουλγαρία, όπως υποστηρίζουν μάρτυρες, βρίσκεται στην Αθήνα και το περιβάλλον των Βουλγάρων ρομά της Αττικής γνωρίζει λεπτομέρειες που μπορούν να φωτίσουν την υπόθεση.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας που είχαν δηλωθεί σε Λάρισα, Φάρσαλα και Τρίκαλα η δημοσιογράφος υποστήριξε πως είναι πιθανόν να μην πρόκειται για υπαρκτά πρόσωπα, αλλά για… φαντάσματα που απλώς “γεννήθηκαν” με πλαστά πιστοποιητικά μόνο και μόνο για να λαμβάνουν οι κηδεμόνες τους τα επιδόματα.

Τέλος, όπως είπε η δημοσιογράφος τα πρώτα αποτελέσματα του τεστ DNA φαίνεται σύμφωνα με την αστυνομία της Λάρισας, να μη δείχνει πως η 4χρονη είναι το παιδί της οικογένειας από τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο το ζευγάρι θα ζητήσει να γίνει νέα δειγματοληψία καθως θεωρεί πιθανό να έχει αλλοιωθεί το πρώτο δείγμα.

Στον ανακριτή οι δύο αθίγγανοι «γονείς»

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα προκειμένου να απολογηθεί το ζευγάρι που κρατούσε το τετράχρονο κορίτσι σε  οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.

Εντός της ημέρας θα δοθούν επίσης στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δύο αθίγγανων, που παρουσιάζονταν ως γονείς της τετράχρονης.

Η δημοσιοποίηση γίνεται κατόπιν εντολής εισαγγελέα, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχείρηση εντοπισμού της ταυτότητας του κοριτσιού.

Τα βρετανικά ΜΜΕ για τη μικρή Μαρία

Tην ίδια ώρα, εντονο παραμένει το ενδιαφέρον της βρετανικής κοινής γνώμης για την 4χρονη Μαρία που βρέθηκε σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Βρετανοί γονείς που έχουν χάσει το παιδί τους τηλεφωνούν στη βρετανική αστυνομία για να μάθουν περισσότερα, ενώ αυτό που τους απασχολεί είναι αν οι δύο συλληφθέντες είναι μέλη διεθνούς κυκλώματος.

Τα περισσότερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης φιλοξενούν ρεπορτάζ για το θέμα.

Το BBC υπογραμμίζει ότι «η ανακάλυψη του κοριτσιού που βρέθηκε να ζει σε έναν καταυλισμό τσιγγάνων δίνει ελπίδες και σε άλλες οικογένειες που έχουν χάσει τα παιδιά τους».

Το Sky News εστιάζει στα «εκατοντάδες τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα για την Μαρία».

Από την πλευρά της η κορυφαία βρετανική εφημερίδα Sunday Times έχει το θέμα πρωτοσέλιδο με μια τεράστια φωτογραφία της 4χρονης.

Επιπλέον, η Telegraph τονίζει την βοήθεια που έχει ζητήσει η ελληνική αστυνομία από την Ιντερπόλ για να βρεθούν οι γονείς της μικρής Μαρίας.

Η οικογένεια του Μπεν ζητεί να ξαναγίνουν έρευνες

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η οικογένεια του μικρού Μπεν σκέφτεται σοβαρά να ζητήσει από τις αρχές της Βρετανίας να απευθύνουν αίτημα στις ελληνικές αρχές προκειμένου να ξαναγίνουν έρευνες για την αναζήτηση του παιδιού τους που χάθηκε στην Κω τον Ιούλιο του 1991.

« Η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να μιλήσει με την Ελληνική Αστυνομία και να σιγουρευτεί ότι η υπόθεση θα ξανανοίξει. Θα πρέπει να ρωτήσουν το ζευγάρι (τους δύο τσιγγάνους που έχουν συλληφθεί) αν ξέρουν τι απέγινε ο δικός μου Μπεν», ανέφερε η μητέρα του στην εφημερίδα Daily Mirror.

Πριν λίγα χρόνια υπήρχαν ενδείξεις – μαρτυρίες πως ένα παιδί με τα χαρακτηριστικά του Μπεν ζούσε σε καταυλισμό τσιγγάνω στην Λάρισα. Όποιες ενέργειες έγιναν εκείνη την εποχή τόσο από τις ελληνικές όσο και από τις βρετανικές αρχές απέβησαν άκαρπες. Η μητέρα του μικρού Μπεν έλεγε από τότε ότι «δεν έγιναν σωστά οι έρευνες και χάθηκε μια πολύτιμη ευκαιρία» καθώς πάντα πίστευε, όπως τονίζει στην Daily Mirror, ότι «οι τσιγγάνοι ξέρανε για την απαγωγή του παιδιού της».

Με τη σειρά της η αδελφή του Μπεν, μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης, έχει ζητήσει να γίνει παραβολή του DNA της με της μικρής Μαρίας για φανεί αν υπάρχουν κοινά στοιχεία.

«Ευκαιρία» για να παταχθεί η διακίνηση παιδιών

Στα ρεπορτάζ των βρετανικών ΜΜΕ φιλοξενούνται επίσης απόψεις ειδικών σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα της εξαφάνισης παιδιών. Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρουν, ότι «μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε τρία λεπτά εξαφανίζεται και ένα παιδί». Αν και τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται, παρά όλα αυτά «πολλά εξακολουθούν να αγνοούνται».

Σημειώνουν επίσης ότι τα κέρδη των εγκληματιών είναι τεράστια καθώς τα παιδιά είναι εξαιρετικά ευάλωτα. Έτσι είναι πολύ εύκολο για κάποιον να τα εκμεταλλευτεί. Συνήθως τα χρησιμοποιούν για να δουλεύουν με πολύ μικρές αμοιβές, είτε σε εργοστάσια είτε σε σπίτια. Άλλοτε πάλι τα βάζουν να ζητιανεύουν στους δρόμους, ή ακόμη χειρότερα τα εξωθούν στην πορνεία, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Από την πλευρά τους οι φιλανθρωπικές οργανώνεις τονίζουν πως «είναι και μια καλή ευκαιρία να χτυπηθεί το οργανωμένο έγκλημα διακίνησης παιδιών καθώς πρόκειται για ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο μια χώρα αλλά όλο τον κόσμο».


σχετικα αρθρα