Την ώρα που η μικρή Μαρία φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Χαμόγελου του Παιδιού το κουβάρι της υπόθεσης με το πως έφτασε η 4χρονη στους αθίγγανους «γονείς» της από τα Φάρσαλα ξεδιπλώνεται αργά.

Οι απολογίες σήμερα του μεσημέρι των «γονιών» της Μαρίας έριξαν ελάχιστο φως στην υπόθεση καθώς, όπως μετέδωσε το Star, ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν μέχρι να εντοπιστεί ο βούλγαρος μεσολαβητής που τους έδωσε το παιδί από την βιολογική μητέρα, η οποία όπως υποστηρίζεται, ήθελε να το... ξεφορτωθεί. Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι έδωσαν στην ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία και το κινητό τηλέφωνο του βούλγαρου μεσολαβητή, αλλά δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

 Ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι δυό αθίγγανοι «γονείς» υπέπεσαν σε σοβαρές αντιφάσεις κατά την ανακριτική διαδικασία στην αστυνομία υποστηρίζοντας αρχικά μεταξύ άλλων ότι το παιδί δεν το ήθελαν οι βιολογικοί του γονείς, ότι η αθίγγανη το γέννησε και ένας Καναδός είναι ο πατέρας.

Την ίδια ώρα, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τη μικρή Μαρία και δη γονέων από όλο τον κόσμο που τρέφουν ελπίδες ότι 4χρονη μπορεί να είναι το δικό τους χαμένο παιδί. Σε αυτό το πλαίσιο, δείγματα DNA γονέων από τουλάχιστον επτά χώρες έχουν αποσταλεί στα ελληνικά εγκληματολογικά εργαστήρια, σύμφωνα με πληροφορίες. Πρόκειται για γονείς που ζητούν να μάθουν αν η μικρή Μαρία είναι δικό τους παιδί. Υπενθυμίζεται ότι ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη που έστειλε δείγμα DNA για έλεγχο συμβατότητας με την 4χρονη, αλλά οι εξετάσεις δεν έδειξαν ότι πρόκειται για τους βιολογικούς της γονείς. Το ζευγάρι είχε ενημερωθεί στο νοσοκομείο ότι το βρέφος τους έχασε τη μάχη με τη ζωή, αλλά όταν έκαναν την εκταφή διαπιστώθηκε ότι το φέρετρο ήταν άδειο. 

Εν τω μεταξύ σήμερα θα γίνει το επόμενο βήμα στις προσπάθειες των αρχών να βρουν τους βιολογικούς γονείς της Μαρίας, καθώς θα δοθούν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και τα στοιχεία του ζευγαριού που εμφανίζονταν ως γονείς του παιδιού.

Παράλληλα, χιλιάδες τηλεφωνήματα δέχεται το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου και φιλοξενείται το κοριτσάκι, από ζευγάρια τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, που είχαν χάσει το παιδί τους το 2009, είτε περιπτώσεις ατόμων που τους είχαν πει πως το παιδί τους γεννήθηκε νεκρό.

Οι μέρες της Μαρίας στο Χαμόγελο του Παιδιού

Ήρεμη είναι πλέον η μικρή Μαρία, το 4χρονο αγγελούδι που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα και πλέον έχει μεταφερθεί σε ξενώνα του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο και συνεργάτη του «Χαμόγελου του Παιδιού» κύριο Αλεβίζο που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η Μαρία είναι ένα κορίτσι που δίνει ιδιαίτερη σημασία στην τάξη και στην καθαριότητα. Φροντίζει την υγιεινή της, νοιάζεται να έχει τις κούκλες της όμορφες, καθαρές και τακτοποιημένες.

Η μικρή είναι πρόθυμη να μάθει καινούρια πράγματα, εντάχθηκε αμέσως στην καινούργια της ζωή, και μάλιστα δεν αποκλείεται σύντομα να αρχίσει να παίρνει μέρος και στα μαθήματα που κάνει το Χαμόγελο του Παιδιού.