Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν στο Κερατσίνι Αττικής, ένας 35χρονος ομογενής από την Αλβανία και δυο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 55 και 45 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπορία, μεταφορά και κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών.

Πιο αναλυτικά, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, αξιοποίησαν κατάλληλα πληροφορίες και στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο 35χρονος συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα που κατείχε και πουλούσε όπλα και πυρομαχικά. Με μεθοδικότητα ήρθαν σε επικοινωνία μαζί του και μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις συναντήθηκαν χθες (20.10.2013) το μεσημέρι, στην πλατεία Αμερικής στην Αθήνα.

Κατά τη συνάντηση, ο 35χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς στην περιοχή των Κάτω Πατησίων, όπου μετά από διαπραγμάτευση με τον 45χρονο συνεργό του, συμφωνήθηκε η αγορά επτά πυροβόλων όπλων και 350 φυσιγγίων έναντι του χρηματικού ποσού των 9.000 ευρώ.

Για την παραλαβή των όπλων και τη σύλληψη των δραστών, οργανώθηκε άμεσα συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, κατά την οποία αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι αστυνομικοί συναντήθηκαν με τους τρεις δράστες, στην περιοχή του Κερατσινίου Αττικής, διασταύρωση των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Ταΰγετου.

Στη συνάντησή τους οι δυο από τους δράστες, μετέφεραν από κοντινή οικία του 55χρονου και παρέδωσαν στους αστυνομικούς επτά 7 πιστόλια και εκατόν εξήντα οχτώ φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 55χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν επιπλέον και κατέσχεσαν :

  • δυο πιστόλια
  • έναν  σιγαστήρα πυροβόλου όπλου και
  • διακόσια ενενήντα ένα φυσίγγια, μέσα σε τρεις νάιλον σακούλες.

Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα των δραστών, ως μέσο μεταφοράς όπλων και τέσσερα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, ως μέσα επικοινωνίας για την εμπορία των όπλων και των πυρομαχικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες διεξάγονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.