Ανέστειλε τη λειτουργία του το Δημοτικό Σχολείο Γαλιάς στη Φαιστό της Κρήτης.

Μετά από αλλεπάλληλες αυτοψίες συνεργείων του δήμου το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο.

Συγκεκριμένα, μετά από έκθεση αυτοψίας κτηρίου από τη Δ/νση Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φαιστού και κατόπιν μακροσκοπικού ελέγχου, λόγο της κατηγορίας σπουδαιότητας του κτηρίου, κρίνεται σκόπιμη η προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σχολείου μέχρι έλεγχου από δευτεροβάθμια επιτροπή που θα τεκμηριώνει όλα τα απαιτούμενα εργαστηριακά και επιστημονικά δεδομένα για τη στατικότατα και την ασφάλεια του κτηρίου.

Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη την εβδομάδα, έγιναν αλλεπάλληλες συναντήσεις τόσο με τους εκπαιδευτικούς, καθώς και των μελών του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γαλιάς στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία και της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Τσικαλάκη, όπου έγινε μια ενημέρωσηκαι τέθηκαν όλα τα ζητήματα, ώστε να βρεθεί λύση άμεσα, χωρίς να καθυστερήσει επιπλέον η εκπαιδευτική διαδικασία για τους μικρούς μαθητές.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Φαιστού απέστειλε αίτημα στο Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου, το οποίο αποτελούμενο από επιτροπή εμπειρογνωμόνων μηχανικών πραγματοποίησε συνάντηση τη Δευτέρα 21/10 στο Δήμο Φαιστού , όπου η Δήμαρχος συζήτησε με εκπροσώπους του ΤΕΕ/ΤΑΚ παρουσία των Π. Ινιωτάκη Πρόεδρο ΤΕΕ/ΤΑΚ, Γ. Χαρωνίτη Μέλος Διοικούσας Αεροναυπηγό Μηχ/κο, Μ. Βοσκάκη Πολιτικό Μηχ/κο, Ε. Βρέντζου Πολιτικό Μηχ/κο, Ν. Στυλιανίδη Πολιτικό Μηχανικό. Οι μηχανικοί μετά από επίσκεψη στο σχολείο της Γαλιάς θα προχωρήσουν σε γνωμοδότηση με τις παρατηρήσεις τους.

Η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη, δήλωσε πως: «προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, για το λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή επιδεικνύει τη μέγιστη επιτάχυνση των προβλεπόμενων διαδικασιών, σε συνδυασμό πάντα με τα αποτελέσματα των γνωματεύσεων».