Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των Βουλγάρων, του «μεσάζοντα» και της φυσικής μητέρας της Μαρίας, που φέρεται να κατονόμασε ο 39χρονος στην απολογία του επικεντρώνονται οι έρευνες των αστυνομικών που ασχολούνται με την υπόθεση προκειμένου να εξακριβώσουν την αλήθεια των ισχυρισμών του προφυλακισμένου πλέον Ρομά.

Η ύπαρξη του ζεύγους των Βούλγαρων φαίνεται να είναι η βασική υπερασπιστική γραμμή για τον 39χρονο, ο οποίος ενώπιον του ανακριτή υποστήριξε ότι αυτοί ήταν που τους την παρέδωσαν.

Μάλιστα φέρεται να πρόσθεσε ότι ο ίδιος ήταν από την αρχή αντίθετος με την παρουσία της μικρής, λόγω του βεβαρημένου ποινικού του μητρώου, ζητώντας από την 40χρονη να επιστρέψει το παιδί αλλά η σύντροφός του ισχυρίστηκε ότι το είχε αγαπήσει και έτσι το παιδί παρέμεινε στην οικογένεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος στην απολογία του αναφέρθηκε ονομαστικά στον βούλγαρο διαμεσολαβητή, αλλά και στη φυσική μητέρα της μικρής, προκειμένου να διενεργηθούν έρευνες για τον εντοπισμό τους. Ισχυρίστηκε μάλιστα, ότι η φυσική μητέρα του παιδιού είναι εντός Ελλάδας. 

Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση αξιολογούν την απολογία του ζευγαριού αλλά δεν σταματούν να ερευνούν προς κάθε κατεύθυνση σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με εξαφανίσεις ανήλικων παιδιών, την Ιντερπολ αλλά και με τις υγειονομικές Αρχές. 

Για το λόγο αυτό και έχουν ξεκινήσει έλεγχοι σε μαιευτήρια και υπηρεσίες για εμπόριο παιδιών ενώ έρευνες θα γίνουν και σε μητρώα νοσοκομείων της Αττικής και της επαρχίας.